Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Володимир Гройсман збирає нову політичну команду. Чи підтримають її закарпатці?

Володимир Гройсман збирає нову політичну команду. Чи підтримають її закарпатці?

Володимир Гройсман збирає нову політичну команду. Чи підтримають її закарпатці?

Очільник Уряду нещодавно заявив, що формує нову політичну силу для спільного походу на парламентські вибори. Прем’єр-міністр впевнений: вона потрібна для успішного продовження реформ, результати яких відчувають на собі і закарпатці. Тому зараз триває формування якісної команди. «Ми дійсно зараз збираємо команду по всій країні: на рівні громад, міст, на рівні районів і областей. Збираємо тих людей, які мають здорові думки і розуміють, як їх впроваджувати. Я вважаю, що така команда, яка може генерувати ідеї і впроваджувати їх, має бути успішною», – зазначив Володимир Гройсман.

ВІДЕО ДНЯ

Стартовий рейтинг без партії

Парламентська кампанія сьогодні не менш важлива, ніж президентська. На відміну від президентських виборів, на яких люди обирають президента, на парламентських – фактично обирають прем’єр-міністра. Тому для нинішнього очільника уряду, аби мати змогу продовжити успішні та високо оцінені людьми реформи, дуже важливо мати потужне представництво у Верховній Раді. Чим більше депутатських крісел здобуде команда прем’єра – тим рішучіші перетворення вона зможе здійснити. За інформацією у ЗМІ, процес формування нової політичної сили прем’єра вже запущено по всій Україні. Збирають тих людей, які генерують здорові державницькі ідеї і розуміють, як їх втілити.

Провідні політологи відзначають, що цей крок керівника Кабміну цілком логічний та виправданий. «Гройсман – молодий, він належить до того ж покоління, що й Зеленський, – розповів політолог Володимир Фесенко. – Вони ровесники, як Арсеній Яценюк і багато інших. Зараз починається епоха людей цього віку. У Володимира Борисовича є стартовий рейтинг, який дозволяє боротися за проходження партії в парламент».

Реклама
Читайте також:
Гройсман запевняє, що українці зароблятимуть по 620 доларів у 2021 році

Такий рейтинг став можливим завдяки передусім позитивним змінам в країні. Фахове опитування оцінки роботи Кабміну, проведене «Агентством моделювання ситуацій», показало, що 85,2% з 30 опитаних експертів вважають – загальноекономічний стан в країні за три роки діяльності уряду Володимира Гройсмана суттєво покращився.

Реклама

Все це може привабити, на думку експертів, поміркованих виборців, та тих хто розуміє, які зміни в країні вже відбулися і віддають належне «компетентності і стабільності прем’єра».

Свого часу нинішньому керівнику Уряду вже вдалося досягти подібного успіху у Вінниці. У цьому місті його двічі обирали мером. В. Гройсман зрозумів – без підтримки у міській раді непросто реалізувати все задумане. І на другий термін він йшов із закликом забезпечити підтримку його команди. Отримавши таку підтримку, Володимиру Гройсману вдалося значно пришвидшити позитивні зміни у місті. Тепер черга зробити це на всеукраїнському рівні.

Закарпатці чекають на завершення реформ

Відзначають електоральні перспективи нової партії і на Закарпатті. На думку експертів, це буде дуже цікавий проект, який обов’язково знайде свою підтримку. «Політична сила В. Гройсмана всіх інтригує своєю таємничістю, – розповів консультант офісу реформ Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Олег Лукша. – І вона потрібна. Ми експерти, очікуємо, що в країні завершаються реформи. За каденції В. Гройсмана було зроблено чимало хорошого. Було багато що розпочато, але не знайшлося часу і політичної волі завершити освітню, медичну і пенсійну реформи, децентралізацію влади. Якщо сказали «А», то треба сказати «Б». Уряд за них відповідає, але у Прем’єр-міністра зв’язані руки, тому логічно, що він поведе нову силу у парламент».

Реклама

За словами експерта, політична сила В. Гройсмана здатна набрати необхідну кількість голосів для проходження до парламенту. В тому числі і завдяки закарпатцям. «Його електоратом будуть думаючі розумні люди, які слідкують за політичними подіями в країні, і які асоціюють його із реформами в країні, – зазначив він. – Також це будуть представники ОТГ, які на собі відчули прогресивну політику Прем’єр-міністра. А таких чимало».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно