Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті дві угорські організації об’єдналися заради виборів

На Закарпатті дві угорські організації об’єдналися заради виборів

Перемовини між двома угорськими організаціями – КМКС і УМДС, виявилися плідними. Це підтвердило повідомлення прес-служби останньої.

ВІДЕО ДНЯ

“13 червня 2019 року в Закарпатському угорському інституті відбулась зустріч керівників КМКС і УМДС, на якій сторони знову обговорили питання їх участі у дострокових парламентських виборах. Після цього засідало правління УМДС, де його члени обмінялись думками стосовно пропозицій, які прозвучали на перемовинах в ЗУІ. У зв’язку з тим, що Всеукраїнська демократична Спілка в ході своєї діяльності ставить за мету формування єдиної угорської політики, визріло рішення: відповідно до попередніх домовленостей про співпрацю УМДС і КМКС спільно підтримати висунутих кандидатів у народні депутати у виборчих округах, де компактно проживають угорці. Правління УМДС на основі домовленостей відкликає своїх кандидатів у 68-му (ужгородському) та 73-му (виноградівському) виборчих округах, а в 69-му (мукачівському) підтримує члена правління УМДС Мікловша Товта.

Читайте також:
Кандидат від партії Зеленського відмовився від участі у виборах
Реклама

Голови УМДС та КМКС у неділю домовились, що після реєстрації всіх претендентів у ЦВК, остаточно вирішать спільно підтримувати висунутих кандидатів, а саме: Йожефа Борто (ужгородський виборчий округ), Міклоша Товта (мукачівський) та Ласло Брензовича (виноградівський). Тоді ж затвердять механізм співпраці на виборах.

Правління УМДС висловило своє задоволення тим, що вдалося виробити спільну позицію щодо дострокових парламентських виборів 21 липня. Згідно із греміумом, кожен суспільно-свідомий угорець, який відчуває відповідальність за майбутнє угорської спільноти, повинен 21 липня взяти участь у виборах і своїм голосом допомогти висунутим УМДС-КМКС сіпльним кандидатам здобути парламентський мандат.

Реклама

Нагадаємо, PMG.ua підготувало матеріал про вибори на Закарпатті. Читайте хто від кого і по якому округу балотуватиметься за цим посиланням.

У зв’язку з тим, що жодна українська політична сила не запропонувала до своїх партійних списків представників угорської громади, правління УМДС вважає: не слід підтримувати на виборах ні одне з цих політичних об’єднань,”- йдеться у повідомленні Всеукраїнської демократичної Спілки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно