Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Завтра останній день для зміни місця голосування. Як це зробити

Завтра останній день для зміни місця голосування. Як це зробити

Завтра, 15 липня, лишається останній день, коли виборці можуть змінити місце для голосування. Нагадуємо про 5 кроків, які треба зробити:

ВІДЕО ДНЯ

Прийти до відділу ведення Державного реєстру виборців. Як правило, відділи ДРВ розташовані у будівлях виконкомів міст обласного значення або при райдержадміністраціях. Їхні адреси тут.

Мати з собою паспорт та написати заяву, де вказати бажану дільницю для голосування й причину зміни місця голосування. Необхідно написати заяву встановленого зразка. Бланк заяви можна завантажити на сайті ДРВ, щоб заповнити заздалегідь, або взяти роздрукований у відділі Держреєстру виборців. У заяві необхідно вказати адресу фактичного місця проживання, або номер дільниці, на якій плануєте голосувати. Адреси дільниць можна знайти тут. Знадобиться оригінал паспорту. Можете про всяк випадок підготувати ще його копію.

Реклама

Отримати посвідчення про зміну місця голосування. Орган ведення ДРВ видасть посвідчення про тимчасову зміну місця голосування, де буде вказана дата виборів (21 липня 2019 року), а також номер виборчої дільниці для голосування. Інколи таке посвідчення видають не одразу, а просять зайти за ним, наприклад, наступного дня. Але наявність цього посвідчення не є підставою відмовити виборцю у видачі бюлетеня.

Читайте також:  Тиждень до виборів: чи готова область?

Реклама

Перевірити себе в списку виборців онлайн. Через 24 години після проходження процедури зміни місця голосування виборець може побачити інформацію про своє включення/невключення до Державного реєстру виборців, зайшовши в "Особистий кабінет виборця" на сайті ДРВ. У розділі "Перевірка включення" потрібно уважно, без жодних описок, ввести свої персональні дані, ввести підтверджуючий код, який прийде на електронну пошту, та упевнитись, що ви занесені до списку виборців.

21 липня з 8:00 до 20:00 прийти на нову дільницю. У день голосування, 21 липня 2019 року прийти на цю нову виборчу дільницю з паспортом з 8:00 до 20:00 та проголосувати.

Нагадаємо, що у зв’язку з виборами СБУ звернулася до закарпатців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно