Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Зеленського негативно оцінюють візит делегації Угорщини на Закарпаття

У Зеленського негативно оцінюють візит делегації Угорщини на Закарпаття

Україна вважає неприпустимою поведінку угорської сторони, делегація якої наразі здійснює візит на Закарпаття. Про це під час брифінгу сказав заступник керівника Офісу Президента України Вадим Пристайко.

ВІДЕО ДНЯ

"Дійсно, вчора і сьогодні прилетіли дві делегації Угорщини в Україну. Ви, напевно, бачили заяву МЗС України, яке повідомило про те, що воно зверталось до угорських колег із проханням уникати на сьогодні до закінчення виборів кроків, які можуть розглядатися, як завуальована підтримка конкретних політсил. Ви бачили, один із депутатів ВР нещодавно зустрівся з прем’єр-міністром Угорщини. Не пам’ятаю багато випадків, коли держави проводили б зустрічі з окремим депутатом ВР. У цей момент, коли відбувається складна політична ситуація в Україні, можна було б як сусідній до нас, дружній державі утримуватись від таких поїздок", – сказав Пристайко.

Читайте також:
Угорщина сподівається, що Зеленський змінить закон про мову
Реклама

З його слів, саме таку рекомендацію надало Міністерство закордонних справ України угорській стороні. "На жаль, наші колеги не почули нас... Ми як цивілізована держава намагаємось не забороняти в’їзд, наприклад, міністру Сійярто, який прибув... Наша рекомендація міністру Сійярто була приїхати в Київ, як і кожному міністру закордонних справ, зустрітися зі своїми новими колегами, наприклад, з людьми, які наразі очолюють МЗС. Ми готові були разом із ним потім відвідати Закарпаття. На жаль, нас угорська сторона не почула і вирішила діяти так, як вже діє певний час. Я вважаю, ця практика є неприпустимою, і МЗС із новим керівником буде вживати заходів, щоб такого більше не повторювалось", – додав він.

НАгадаємо, нещодавно МЗС України викликало посла Угорщини через різкі заяви, які стосуються Закарпаття.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно