Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Розгляд справ про фальсифікації у 69 окрузі — затягують

Розгляд справ про фальсифікації у 69 окрузі — затягують

Судове засідання по справах щодо фальсифікації результатів виборів у 69 окрузі, що мали відбутися 29 жовтня, знову перенесли.
Суд так і не розпочав повноцінний розгляд справ, перший раз посилаючись на відсутність захисника обвинувачених, інший – через відсутність потерпілого. Засідання суду перенесли на кінець грудня, що в сумі – 4 місяці від початку розгляду справи. Нагадаємо, що справи, які розглядаються Іршавським районним судом Закарпатської області, стосуються чотирьох членів ДВК виборчої комісії села Суха Іршавського району. У серпні їм вручили обвинувальні акти щодо незаконної видачі виборчих бюлетенів на ім’я осіб, які в день виборів знаходились за межами території України. Ще один член цієї ж дільниці отримав такі ж обвинувачення у вересні, тому справу про його порушення суд розглядає окремо, підготовче засідання відбулося сьогодні, 31 жовтня 2019 року.

ВІДЕО ДНЯ

Варто зазначити, що другу справу веде інший суддя, який призначив розгляд справи та готовий заслухати свідків та обвинувачену вже 8 листопада. Варто зазначити, що досудове розслідування по кримінальному провадженню, розпочатому за фактами порушень виборчого законодавства на дільничних виборчих комісіях 69 одномандатного виборчого округу 21 липня 2019 року, досі триває. За словами адвоката Едгара Токара Святослава Туза, на початку жовтня слідчі ГУ НП в Закарпатській області, за погодження прокуратури Закарпатської області, повідомили про підозру ще вісьмом членам ДВК: 2 членам ДВК№210312 (село Завидово), 4 членам ДВК №210332 (село Лалово), та 2 членам ДВК №210344 (село Пістрялово) у 69 окрузі. Обвинувачення звучить, як: надання виборчого бюлетеня особам, які не мали права їх отримувати, вчинене членом ДВК, за попередньою змовою групою осіб. Справи щодо цих членів ДВК незабаром буде передано на розгляд Мукачівського міськрайонного суду. Разом з тим, у ході досудового розслідування було виявлення не лише факти видачі бюлетенів відсутнім у день виборів виборцям, а й розбіжності у протоколах: кількість голосуючих на кілька десятків перевищує кількість підписів виборців у списках, що свідчить про "вкидання бюлетенів" на цих виборчих дільницях. 

Читайте також:
Злив персональних даних? ОВК №69 в епіцентрі скандалу
Реклама

Також триває досудове розслідування по фактах порушень виборчого законодавства на інших виборчих дільницях одномандатного виборчого округу №69, зокрема, щодо фактів незаконного голосування виборцями за іншу особу, голосування виборцями понад один раз, фальсифікації виборчої документації та інші. На думку Святослава Туза, встановлені досудовим розслідування порушення уже підтверджують фальсифікацію близько тисячі голосів виборців на 69 окрузі під час виборів 21 липня 2019 року. Нагадаємо, що Віктор Балога переміг Едгара Токара із відривом у 798 голосів.

Нагадаємо, на Закарпатті ще в цьому році будуть одні вибори.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно