Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ігор Бондаренко – найгірший із губернаторів в Україні, – рейтинг

Ігор Бондаренко – найгірший із губернаторів в Україні, – рейтинг

Губернатор Закарпаття Ігор Бондаренко опинився на останньому місці за результатами роботи серед  очільників областей. Такі дані власного рейтингу представило бізнес-видання "Ділова столиця".

ВІДЕО ДНЯ

Відповідно до укладеного рейтингу, голова Закарпатської облдержадміністрації Ігор Бондаренко набрав найбільшу кількість негативних балів – мінус 68. Для порівняння, очільники  Дніпровської та Київської областей отримали, відповідно, плюс 97 та 92 бали.

Читайте також:
"Склалася критична ситуація на полігонах і сміттєзвалищах області", – Ігор Бондаренко провів важливу нараду
Реклама

За час правління Ігоря Бондаренка Закарпаття пасе задніх за кількістю робочих місць. У області  на понад 15% погіршилася динаміка капітальних інвестицій у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Експорт товарів і послуг скоротився більш ніж на 8%. Автори дослідження констатують суттєве падіння у промисловості та сільському господарстві.

Найбільшим успіхом Закарпаття є третє місце серед регіонів з найменшою заборгованістю із зарплат на одного працівника. Хоча динаміка реальної зарплати найнижча в Україні, на рівні з Одеською областю – мінус 10,5 балів.

Реклама

Дослідники зазначають, що "у Ігоря Бондаренка системна криза", оскільки з 5-го липня, відколи губернатор обіймає посаду, Закарпатська область накопичує дедалі більше проблем. Автори дослідження підбивали підсумки соціально-економічного розвитку 23 регіонів, крім окупованого Криму, Донеччини та Луганщини за три квартали поточного року. Методика рейтингування враховує 20 суспільно значущих критеріїв, а усі цифри взято з Держстату та його територіальних органів.

Зважаючи на офіційну статистику, низці губернаторів-аутсайдерів буде важко заперечити показники їх незадовільної роботи. Дослідники зазначають, що президент Зеленський вже почав оновлення керівництва регіонів по другому колу і звільнив ним же призначених керівників Київської та Черкаської ОДА. Імовірно скоро з’являться і нові кандидати. Вкрай негативні економічні показники, імовірно, спонукатимуть Офіс Президента вказати на вихід закарпатському очільнику Ігореві Бондаренку.

Нагадаємо, у Закарпатській ОДА відбулися кадрові зміни.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно