Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Зеленський і Орбан зустрінуться особисто, – МЗС

Зеленський і Орбан зустрінуться особисто, – МЗС

МЗС працює над проведенням особистої зустрічі президента Володимира Зеленського з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном попри пандемію коронавірусу. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. 

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, йдеться не про "віртуальну", а саме про особисту зустріч. Орієнтовна дата проведення: кінець квітня – початок травня. 

"Ми будемо готові організувати зустріч з дотриманням максимальних заходів безпеки, навіть якщо на той момент ситуація з коронавірусом не буде повністю врегульована і ще залишатимуться обмеження", – підкреслив Дмитро Кулеба.

Реклама
Читайте також:
Міністру закордонних справ Угорщини Петеру Сійярто подарували карту України

"Але проведення зустрічі залежить від здатності обох країн напрацювати те рішення, яке усуне проблемні питання в наших стосунках і дозволить усе розблокувати", – додав він. 

Реклама

На переговорах Україна зі свого боку домагатиметься зняття угорського вето у НАТО без зміни українського законодавства, сказав Кулеба. Міністр вірить, що сторонам вдасться вийти з глухого кута. 

"Я бачу з розмов з Петером (Сійярто, главою МЗС Угорщини - Ред.) його налаштованість на пошук рішення. Не має бути такого, щоб вони нам нав’язали рішення чи ми їм нав’язали. Ми маємо спільно знайти рішення, яке збалансує інтереси України і Угорщини", – резюмував Кулеба. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно