Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Парламент сьогодні ухвалив низку законів

Парламент сьогодні ухвалив низку законів

2 червня Верховна Рада ухвалила закони, важливих для підтримки малозабезпечених верств населення: допомога на виведення з бідності за рахунок підприємництва,  допомога дітям та для осіб похилого віку. Підтримали парламентарі і спортивну молодь та зробили крок для здешевлення на українському ринку ряду лікарських засобів.

ВІДЕО ДНЯ

Участь у роботі Верховної  Ради взяли і народні депутати від Закарпаття Василь  Петьовка, Роберт Горват, Валерій Лунченко та Владіслав Поляк.

Читайте також:
Верховна Рада ухвалила ряд важливих законів на підтримку населення, медиків, збереження довкілля та розвиток економіки
Реклама

Наводимо перелік соціально-важливих законів, які ухвалила Верховна Рада 2 червня: 

  • Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліквідації штучних бюрократичних бар’єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров’я» спростить та здешевить доступ на український ринок значного переліку категорій лікарських засобів.
  • Народні депутати зробили крок до розвитку молодіжного спорту: внесли зміни Закону про «Про фізичну культуру і спорт»,  що дозволить надавати державну підтримку молодим українським спортсменам для участі у  міжнародних змаганнях.
  • Для дітей, над якими встановлено опіку чи піклування підвищено державну допомогу:  з 2 до 2,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, а на дітей з інвалідністю – до 3,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Право на допомогу отримають і отримають одинокі особи, які досягли 80-річного віку та потребують постійного стороннього догляду і одержують пенсію.  Державна соціальна допомога на догляд призначатиметься у розмірі 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, за рахунок коштів Державного бюджету України.
  • Безповоротну фінансову допомогу від держави отримають малозабезпечені сім’ї, непрацюючі працездатні особи з числа членів малозабезпеченої сім’ї для того, щоб вони могли організувати підприємницьку діяльність та вивести  сім’ю з бідності.
  • Окремим Законом передбачено створення умов для національної лісової інвентаризації як нової системи збору та узагальнення даних про ліси в загальнодержавному масштабі. Це допоможе створити державну стратегію управління лісовим господарством та посилити боротьбу із незаконною вирубкою лісів.
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно