Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Сила і честь" – команда однодумців з спільними цінностями та цілями

"Сила і честь" – команда однодумців з спільними цінностями та цілями

Професійні військові, лікарі та освітяни, провідні науковці та фахівці інших сфер згуртувались навколо спільних цінностей та ідей в єдину команду – політичну партію "Сила і честь". Представники партії віддані своїй справі, мають чималий досвід управління у різних галузях і готові його використовувати на користь громади. 

ВІДЕО ДНЯ

Напередодні місцевих виборів 2020, які офіційно стартують 5 вересня, відбулася зустріч керівництва обласного осередку партії. Учасники обговорили цілі та завдання, стратегію розвитку, нагальні проблеми регіону та шляхи їх вирішення.

Яка вона, монолітна команда партії "Сила і честь" в Закарпатті, в чому її відмінність від інших політичних сил, які ключові завдання та мету ставить перед собою – на ці та інші питання відповів голова закарпатської організації політичної партії "Сила і честь" Олександр Буковський та головний лікар ЗОКЛ ім. Новака Юрій Яцина.

Реклама
Читайте також:
25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори

– Олександре Васильовичу, напередодні місцевих виборів чимало політичних сил заявили про свою готовність до виборчих перегонів. Ваша команда у тому числі. З якою метою та ідеологією йде до людей партія "Сила і честь"?

Реклама

О.Б.: Спільні ідеї розвитку та однакове бачення вирішення проблем згуртували людей різних професій у одну монолітну команду – політичну партію "Сила і честь". Партія заснована у 2009 році відомим українським громадським та політичним діячем – Ігорем Смешком, – доктором технічних наук, професором, Надзвичайним та Повноважним послом, генерал-полковником.  Ця людина пройшла увесь свій життєвий шлях, присвятивши себе служінню державі та українському народові. Так, політична партія "Сила і честь",  – це партія консервативної демократії, яка повинна закласти міцний фундамент справжньої демократії в Україні, запровадивши розвиток держави за трьома ключовими принципами:  

Перший – необхідними умовами для побудови справжньої демократії є поява у країні потужного середнього класу із високим європейським рівнем достатку та політичної культури, який мав би становити щонайменше третину населення держави.

Другий – максимум функцій держави, має бути делеговано органам місцевого самоврядування. Дієва виборність, підзвітність і прозорість органів влади, а також рівність громадян перед законом можуть бути забезпечені лише в разі безумовного розмежування законодавчої, виконавчої та судової гілок влади.

Реклама

Третій – політична стабільність в державі можлива за умови заснування декількох справжніх демократичних політичних сил з чіткою ідеологією, орієнтованих на правовий захист позапартійних професіоналів в органах влади від можливого партійно-кланового впливу на них.

– Команда однодумців, хто ці люди?

О.Б.: Починаючи з моменту опублікування прийнятої Верховною Радою Постанови №3809 "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році" ми щодня, щохвилини працюємо над тим, аби згуртувати якомога більше людей - професіоналів, яким не потрібен час на роздуми, які зможуть працювати з першого дня. Тут, у регіоні, ми сформували таку команду, яка гідно представлятиме інтереси громади краю на всіх рівнях місцевого самоврядування. Це найголовніший наш лейтмотив. Сила і професіоналізм, гідність та відповідальність, чесність та порядність – основні критерії відбору команди політичної партії "Сила і Честь". 

Обласний осередок партії об’єднав не лише професійних військових, які присвятили своє життя служінню Батьківщині, а й відомих лікарів та педагогів, провідних науковців та фахівців інших сфер. Своєю сумлінною багаторічною працею на користь громад ці люди заслужили беззаперечний авторитет та повагу, відтак нині вони готові до будь-яких викликів та виконання складних завдань задля результату.

– Місцеві вибори пройдуть за новими правилами, і вперше з гендерною квотою. Чи дотримуєтесь квотного принципу при формуванні команди?

О.Б.: Звичайно, адже квоти це необхідний інструмент для того, щоб створити рівні можливості для чоловіків і жінок, які хочуть реалізуватися в тій чи іншій сфері. Ми формуємо команду згідно з законом. Скажу більше, що зараз в управлінні нашої обласної організації від 35 до 40 відсотків – це жінки. Всі вони  є спеціалістами у своїй сфері і точно можуть принести свій безцінний досвід команді.  

– Юрію Юрійовичу, Вас, відомого у краї лікаря та керівника одного з найважливіших медичних закладів області  що спонукало приєднатися до команди Ігоря Смешка? 

Реклама

Ю.Я.: Основні ідеї, які сповідує політична партія "Сила і честь" та питання, які містяться у програмі  - орієнтовані на забезпечення розвитку держави у всіх сферах: охороні здоров’я, освіті, науці, екології, зрештою, усього суспільного життя. Для мене у пріоритеті, окрім іншого, є розвиток медичної галузі. На сьогодні невирішених проблем у медицині є чимало. Більшість потребують ґрунтовної корекції. З переходом на нову систему охорони здоров’я лікарі та суспільство і досі не можуть зрозуміти, куди рухається медична реформа. 

"Сила і честь" – команда однодумців з спільними цінностями та цілями – 01

– Якою є реформа у її нинішньому вигляді?

Ю.Я.: Вважаю, що будь-яка реформа повинна передбачати кардинально якісні зміни, які необхідно впроваджувати виважено, а не поспіхом. Адже негативний ефект такого поспіху відображається, насамперед, на ключових суб’єктах - медичному працівникові та пацієнтові. Це лише старт нових викликів, з якими зустрічатиметься галузь. До того ж, матеріально-економічне закріплення питань, пов’язаних з реформою також залишилось не вирішеним. І ми, медики, чи не щодня це відчуваємо. Для того, аби впроваджувати будь-яку реформу, необхідно мати для цього ресурси, яких, як бачимо, на продовження структурних змін, не вистачає. Не можна будувати ракету, не маючи відповідних підприємств. На жаль, саме так трапилося  з медициною. 

– Ви майже чотири десятиліття у медицині і добре розумієте потреби і проблеми зсередини. Окресліть питання, які потребують невідкладного вирішення.

Ю.Я.: Доступність пацієнта до медичного закладу, до лікаря, до медичного працівника і є ключовим питанням. Фактично система медреформи є, а от механізми її впровадження - не відпрацьовані. Вважаю, що реформа, як і будь-який проект, повинна пройти апробацію. Має бути чітко відпрацьована система доступності та єдиний медичний простір. Щодо останнього, то формально він існує, адже пацієнт теоретично може звернутися до будь-якого лікаря, втім потрапити до останнього на прийом не так просто. Зі змінами з’явилися і нові правила, до яких населення не було готове. До прикладу, частина пацієнтів не акредитована у сімейних лікарів, ще не всі розуміють як правильно звертатися за медичною допомогою чи взяти електронне направлення. Словом, система дає збій через те, що недопрацьована. На мою думку,  деякий час у медицині буде певний хаос, якщо, звісно, ми вчасно не зорганізуємось і не направимо реформу у правильне русло. 

– Крім питань медичної галузі ви переймаєтесь проблемами соціальної, економічної та духовної сфери краю. Що саме потребує змін чи удосконалення?

Реклама

 Ю.Я.: Буду максимально відвертим у тому, що насправді болить. Передовсім життя людини, її здоров’я, честь і гідність та безпека - найвищі соціальні цінності. Відтак питання існування кожного українця має бути не в плані існування, а в  плані комфортного життя. Держава повинна забезпечити гідні та рівні умови для самореалізації і розвитку усім без виключення громадянам. До прикладу, медичний працівник має надавати допомогу пацієнтам, натомість - нині він думає про те, як забезпечити свою родину життєво необхідним; споживчий кошик - набір товарів і послуг – повинен відповідати сучасним потребам соціально-економічного розвитку українського суспільства, на жаль, сьогодні він не має нічого спільного з реальністю. Словом, всюди повинен бути баланс.

Не менш актуальним є питання екології. Відомо, що для здоров’я та комфортного життя, людині потрібні: здорова їжа, чисте повітря та вода. Наразі можна констатувати критичне забруднення довкілля країни та його негативний вплив на здоров’я людей. Подивіться на Закарпаття! Наш край вважається одним з найчистіших регіонів в Україні. Ось я люблю рибалити, ходити в гори, прогулюватись уздовж річок та потічків. З кожним роком доводиться спостерігати за погіршенням стану навколишнього середовища. Якщо продовжувати бездіяти, така негативна тенденція призведе до серйозної екологічної проблеми. 

Наступні питання стосуються миру та діалогу. Населення у Закарпатті багатонаціональне – тут пліч-о-пліч проживає понад сто народностей. Чому нас, мешканців краю, який завжди славився повагою і толерантністю штучно втягують у конфлікт щодо корінного населення? На мою думку,  всі народності мають право на самовизначення, як прописано в Конституції України. І цю тему ми повинні закрити. 

Питання, яке не можна оминути увагою  - налагодження міжконфесійного діалогу релігійних громад у краї. Я категорично проти суперечок та спалахів ворожнечі між деякими конфесіями. Вважаю, що люди повинні домовлятися між собою та жити мирно. У будь-якому випадку необхідно шукати компроміс. Як то кажуть: "Спочатку слід примиритися з людьми, а потім шукати можливість примиритися і з Богом".

Наостанок – питання освіти. Воно також важливе. На щастя, доступ до освіти має кожен. Але, у школах та вишах якість освіти потребує покращення.

"Сила і честь" – команда однодумців з спільними цінностями та цілями – 02

– Олександре Васильовичу, наскільки майбутні місцеві вибори важливі для суспільства?

Реклама

О.Б.: Торік, ще на етапі президентських та парламентських виборів ми зрозуміли, що треба йти далі  - брати участь у місцевих виборах 2020. Ми уболіваємо за свій край, хочемо для нього кращої долі, знаємо про проблеми у регіоні і готові плідно працювати заради його розвитку. Саме три вищевказані ключові цінності, які сповідує "Сила і честь" згуртували нас для того, щоб ми могли вирішувати актуальні питання на місцях. Зараз місцева влада отримає реальні шанси змінювати життя у своїх громадах. Якщо вирішиться проблема на місцях, буде легше працювати у державі загалом. 

– На який результат розраховуєте?

О.Б.: Наша політична сила об’єднує людей, які досягли успіху в господарюванні та управлінні. Але кінцеве рішення – за громадою. Сьогодні і справді важливо, хто прийде у владу, чи будуть ці люди професіонали, які дійсно віддані державі та народу. 

Ю.Я.: Сподіваємось на чесний та справедливий результат. Якщо вже маєш певну ціль – то повинен йти до неї впевнено та з гідністю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно