Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Президент України затвердив план розвитку Закарпаття та познайомився зі своєю місцевою командою

Президент України затвердив план розвитку Закарпаття та познайомився зі своєю місцевою командою

Президент України затвердив план розвитку Закарпаття та познайомився зі своєю місцевою командою

Учора Президенту України Володимиру Зеленському представили Стратегію розвитку Закарпатського регіону. 

ВІДЕО ДНЯ

Для цього дійства обрали мальовниче місце поблизу Малої гори та виноградників Шато Чізай у Берегівському районі. Послухати Главу держави та очільника області з’їхалися представники команди президента усіх регіонів області.

За словами голови Закарпатської облдержадміністрації Олексія Петрова, Закарпаття має чудовий туристичний та індустріальний потенціал через унікальне розташування поблизу кордонів, що робить його туристичним магнітом для багатьох світових брендів, які можуть інвестувати у нові виробництва та заводи. Термальні джерела та джерела з мінеральною водою Закарпаття, які  є унікальними не лише в Україні, а й світі. Тому, на думку голови ОДА, потрібно розробляти цю сферу ще більше, адже це туризм, який актуальний в усі пори року. 

Реклама
Президент України затвердив план розвитку Закарпаття та познайомився зі своєю місцевою командою – 01

Він розповів, що звернувся до Кабміну з проханням вивести сухі столові вина з переліку підакцизних товарів, таким чином вдасться створити сприятливі умови для легалізації виноробства на Закарпатті та допомогти багатьом сім’ям заснувати власну справу та створити нові робочі місця. 

Реклама

Президент України Володимир Зеленський, своєю чергою, зазначив, що підписав Указ про запровадження Дня винороба, який відзначатимуть у другу неділю листопада.

Президент України затвердив план розвитку Закарпаття та познайомився зі своєю місцевою командою – 02

«Туристичний потенціал та інфраструктурні умови для жителів Закарпаття – важливе для мене питання. Днями я був з офіційним візитом у Братиславі, де ми зустрічалися з Президентом Словацької Республіки та підписали угоду, яка дозволить відновити роботу Міжнародного аеропорту «Ужгород» і регулярні рейси для всіх мешканців області. Також триває й буде більш активною наша програма «Велике будівництво». Окрім доріг, шкіл та лікарень ми розпочнемо масштабну реставрацію замків, музеїв та інших об’єктів культурної спадщини», – наголосив Володимир Зеленський під час презентації.

Реклама

Закарпатський регіон має потенціал в автомобільній промисловості, значні запаси мінеральних ресурсів, він перспективний для інноваційної економіки, виробництва органічної продукції, розвитку гірськолижного туризму. А також у виноградарстві та виноробстві, що, за словами глави держави, є важливою складовою сільського господарства – для інфраструктури та робочих місць у сільській місцевості. Уряд та профільне міністерство мають представити комплекс заходів для розвитку галузі, аби закарпатські, одеські, херсонські та кримські вина не поступалися італійським чи португальським.

Президент України затвердив план розвитку Закарпаття та познайомився зі своєю місцевою командою – 03

Разом із тим, на головну сцену запросили представників місцевої команди президента. Серед них троє представників новоствореного  Мукачівського району – громадський діяч, людина, яка стала символом чесних виборів на Закарпатті – Едгар Токар, політикиня та бізнес-леді Інгрід Туріс,  директор заводу мінеральних вод – Володимир Суботовський

До слова, востаннє Президент України відвідував Берегівщину 20 років тому. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно