Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • «Родини не мають розпадатися, бо чоловіки змушені їхати світ за очі, щоб прогодувати дітей, – і ми це змінимо!», – Іван Синетар

«Родини не мають розпадатися, бо чоловіки змушені їхати світ за очі, щоб прогодувати дітей, – і ми це змінимо!», – Іван Синетар

«Родини не мають розпадатися, бо чоловіки змушені їхати світ за очі, щоб прогодувати дітей, – і ми це змінимо!», – Іван Синетар

Список кандидатів до Закарпатської обласної ради від партії «Слуга Народу» від Тячівського району очолив Іван Синетар. Лідер тячівської команди Президента – уродженець Буштина, успішний підприємець, надійний чоловік та батько двох дітей. До обласної ради він балотується вперше, ведучи з собою потужну команду потенційних колег та голів громад. Чому йде в політику саме зараз, на кого спирається та чим може бути корисним рідному району – з перших вуст.  

ВІДЕО ДНЯ

«Вміння формувати якісні команди та знаходити розумні компроміси точно допоможе мені в політиці»

– Іване Івановичу, у вас 2 вищі освіти – за фахом ви інженер-експерт та магістр міжнародних економічних відносин. Але розвиваєте власну справу в іншій сфері? 

– Останні 14 років я займаюсь будівництвом. Маю 3 напрямки – підрядне, державне підрядне та інвестиційне будівництво. Основна частина – останнє. За цей період побудував 6 багатоповерхових житлових будинків. З минулого року наважився і взяв цілий житловий комплекс, який передбачає 15 багатоквартирних будинків, дитячий садочок, багаторівневий – паркінг. 

Реклама

– Чому саме будівництво?

– Відчуття і той момент після введення в експлуатацію будинку – не передати. Не залежно від того, наскільки проект окупився, відчути, що з нуля з’явилося щось велике та важливе, на роки, – це неймовірно!

Реклама

До того ж, житло для родин – це базова потреба, важлива чоловіча місія. Крім комерційних і житлових, є цілий ряд об’єктів культурних та спортивних. Ми зробили реконструкцію басейну «Буревісник» в Ужгороді, який до ремонту руйнувався десятиліттями! Моя команда змогла спроектувати та виконати капітальний ремонт єдиного в області басейну, чаша якого відповідає стандартам підготовки навіть олімпійської збірної. Уже 7 років студенти та ужгородці користуються ним. Маючи ліцензію на реставраційні роботи, укріпили фундамент аварійної філармонії, яка щомиті могла впасти в річку Уж.

Читайте також:
25 жовтня будуть не лише вибори: Зеленський оголосив про проведення у цей день всенародного опитування

– Що найважче у вашій роботі?

Реклама

– Сам процес будівництва передбачає консолідацію великої кількості людей. Перш за все, зібрати професіоналів різних сфер і направити їх в одному напрямку для реалізації спільної мети.

– Як професія зможе допомогти вам у політиці?

– Політика – це, перш за все, ідеї, робота з людьми, формування думок і напрямків, чіткого плану дій заради спільної мети. Тому навики формування якісних команд, вміння знаходити підходи та компроміси, мені точно допоможуть.

«Відповідальність за родину завжди на мені, як на чоловіку. І це цілком  правильно»

– Хто головний у вашій родині?

– Я і дружина. У нашій сім’ї максимальний рівень демократії, усі питання обговорюємо разом, у всіх є своя думка і вона важлива. Нема такого, що тато прийшов і наказав. Але кінцева відповідальність за родину завжди на мені, як на чоловіку. І це правильно. 

– Чим займається дружина? 

– Ми вчилися в одній групі фізичного факультету УжНУ.  Вона за фахом, як і я, інженер-експерт. Деякий час працювала в науково-дослідному криміналістичному центрі. Після декрету повернулася на 2 роки туди. Але потім зрозуміла, що основна її місія все ж «запустити» дітей в життя. Займатися розвитком і підтримкою наших сина і дочки.

Реклама

– Знаходите баланс між робочими справами і родиною?

– Шукаю. Але різноплановість роботи, якою займаюся, буквально з’їдає мій час. Та в нас в родині є непохитна традиція. Кожна неділя – сімейний день, коли я не займаюся справами. 

– Можете себе назвати ідеальним сином, татом, чоловіком?

– Кожен чоловік цього прагне. Старенькі батьки, які живуть у Буштині, завжди кажуть, що я надто багато працюю. Але зараз у цьому є плюс: буквально через день буваю на Тячівщині, завжди знаходжу час хоча б на каву до них заскочити, поспілкуватися. Дружина та діти мене в усьому підтримують та розуміють, за що дуже їм вдячний. А чи ідеальний я? Навряд, але це вже оцінювати моїм близьким.

«Завжди говорю, що я тячівський і для мене це гордість. Я б хотів, щоб моя рідна земля розвивалася»

– Вам 40, розвиваєте успішну справу. Чому політика саме зараз?

– 40 років для мене – переломний період, час переосмислення всіх обставин, усього, що відбувається в житті. Я для себе прийняв внутрішнє рішення, що в мене вже достатньо досвіду, знань і вмінь, які можуть бути корисні в розвитку, докорінних змінах області. Дуже люблю їздити по Закарпаттю з родиною. Звернув увагу, що багато віддалених районів, особливо гірські, останні років 10-15 зупинилися в розвитку, про них забули, не звертають уваги. Починаючи від доріг закінчуючи інвестиційними проектами. 

– Чому Тячівщина? Ви живете в Ужгороді, могли обиратися від обласного центру чи району.

Реклама

– Тячівщина рідна. Я народився тут, тут живуть батьки та родичі, поховані бабка з дідиком. Завжди говорю, що я тячівський і для мене це гордість. Я б хотів, щоб моя рідна земля розвивалася.

Читайте також:
У Кабміні заперечують введення жорсткого карантину до виборів

– Три напрямки, на яких Ви зосередите роботу, якщо вас оберуть?

– Ну, думаю, оберуть. Базові напрямки вже обговорені з більшістю кандидатів на посади голів ОТГ, у команді з якими я активно працюю. Перше, що ми зробимо –  сформуємо план розвитку громад на наступні 5 років. Це буде аналітична робота з залученням провідних економістів та фахівців. Робота, яка стане базисом насправді реального вектору розвитку кожної ОТГ. І це вже робиться!

Другий момент. Базуючись на цьому плані, – а його ми остаточно сформуємо максимум за 3-4 місяці, – розпочнемо структурні зміни у громадах. Соціальна сфера – будівництво доріг, реконструкція садочків, ремонт амбулаторій – для реального комфорту життя мешканців кожної ОТГ. 

Разом із тим, маючи економічний аналіз проблем та потенціалу кожної громади, ми зможемо впевнено і якісно пропонувати потенційним інвесторам із професійним європейським підходом можливості створення підприємств на територіях. Це буде не просто – прийди й купи земельну ділянку, а потім роби, що хочеш. Ні! Це буде продумана стратегія, де буде чітко виписано, що на цій території вигідно закласти сади, десь фермерське господарство, десь виробництво з залученням певної кількості працівників. Таким чином ми зможемо запропонувати людям альтернативу виїзду на заробітки, створюючи робочі місця вдома. Родини не мають розпадатися, бо чоловіки змушені їхати світ за очі, щоб прогодувати дітей – і ми це змінимо! 

– Давайте поговоримо про конкурентів? Хто вони?

Реклама

– Більшою мірою – це люди, які останні 20 років розвивали-розвивали і нічого не розвинули. Тому я й не вважаю їх конкурентами.

– Як оцінюєте шанси «Слуги народу» на Тячівщині? У соцмережах справжні баталії та купа критики.

– Півтора роки тому, коли Володимир Зеленський заявив, що йде в президенти, шквал критики був колосальним. І всі ми бачили образи та палкі дискусії в соцмережах, на сайтах, телебаченні. Результат виборів ми всі пригадуємо – це колосально, в історії України такої підтримки не мав жоден політик. Тобто весь негатив дуже відносний та суб’єктивний. Часто це люди, які самі ніколи нічого не створюють, а просто ховаються за екраном телефона чи комп’ютера і ллють бруд. Тому я на це не зважаю. Політика президента, уряду, правильна, бо ми розвиваємось. І продовжимо поступ щонайменше в наступні 5 років.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно