Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Юлія Тайпс: Зараз саме той момент, коли активна жінка повинна йти у владу

Юлія Тайпс: Зараз саме той момент, коли активна жінка повинна йти у владу

Юлія Тайпс – громадська діячка, засновниця мукачівського навчального мовного центру «Platform 9 і три четверті», журналістка та голова громадської організації «Німецька молодь Закарпаття».

ВІДЕО ДНЯ

На цих місцевих виборах вона вирішила приєднатись до мукачівського осередку партії «Батьківщина», і йде під четвертим номером у списку кандидатів до міської ради та дев’ятим до районної.

Напередодні, ми відверто поспілкувалися кандидаткою стосовно вибору партії, її виборчої програми та особистого погляду на план розвитку Мукачівської ОТГ.

Реклама
Читайте також:
25 жовтня будуть не лише вибори: Зеленський оголосив про проведення у цей день всенародного опитування

Довідка: Юлія Тайпс – мукачівка, громадська діячка та викладачка німецької мови. Заміжня, виховує сина. Вищу освіту здобула в Ужгородському національному університеті. За фахом економіст-міжнародник та перекладач-референт. Зараз здобуває другу вищу освіту, також в УжНУ, за спеціальністю середня освіта (вчитель німецької мови).

Реклама

Свою професійну діяльність розпочала на телебаченні, де працювала журналістом та ведучою в німецькій редакції Закарпатської ОДТРК «Тиса 1». Також, певний час очолювала об’єднану редакцію національного мовлення на телеканалі «Sirius».

У 2016 році стала членкинею Ради німців України від Закарпатської області. У 2018 році заснувала навчальний центр «Platform 9 і три четверті», який нині відвідують більше 150 учнів.

«Місто, у якому живе і зростає мій син, потребує не тільки гарної обгортки, але й конструктивного та реального розвитку»

– Юліє, чому Ви вирішили взяти участь у місцевих виборах?

Реклама

– Як на мене, то зараз саме той момент, коли активна жінка повинна йти у владу. Я ніколи у своєму житті не втручалась у політичне життя, допоки не зрозуміла, що місто, у якому живе моя сім’я і зростає мій син, потребує не тільки гарної обгортки, але й конструктивного та реального розвитку.

Економічний потенціал та людські ресурси у нас є, тому, вважаю за необхідне  оновити виконавчу владу та дати шанс таким людям як я, котрі своїми знаннями та працею досягли певних успіхів.

Юлія Тайпс: Зараз саме той момент, коли активна жінка повинна йти у владу – 01

– Чому для політичної реалізації Ви обрали партію «Батьківщина»?

– Для мене «Батьківщина»  одна з небагатьох політичних сил, яка може пишатись своїм досвідом та визнанням у світі. Мені імпонує програма партії, особливо, чіткий покроковий план виведення країни із кризи. Це партія не одного дня, року або скликання. Все ж таки, досвід бере своє.

Крім того, серед моїх однопартійців вже є діючі міські депутати, які можуть показати результати роботи за свою нинішню каденцію. Зараз на вибори від нашої сили висувається чимало молодих та амбітних фахівців із різних сфер, які готові змінювати наше місто на краще.

– На вашу думку, які ваші основні переваги серед інших кандидатів?

Реклама

– Це може прозвучати нескромно, але, я вважаю, що у мене достатньо професійних та лідерських якостей. Напевно, однією з моїх найбільших переваг є  багаторічна співпраця із закордонними партнерами, а участь у низці міжнародних програм стажування закордоном дасть можливість внести європейські стандарти у функціонування виконавчої влади Мукачева.

«Хочу щоб через 5 років красива картинка перетворилася на реальність»

– Що на вашу думку є недоліком нині діючої місцевої влади?

– Говоритиму скоріш не про недоліки влади, а про очевидні проблеми, які досі, з якихось причин, не можуть вирішити.

Особисто для мене,  як для мешканки Мукачева, найгостішою темою є перевантаженість транспортом основних вулиць міста та відсутність достатньої кількості паркувальних місць. За 5 років можна було не тільки розробити стратегію вирішення даної проблеми, але й взагалі закрити це питання.

Читайте також:
Місцеві вибори 2020: на Закарпатті поліція вже розслідує 14 кримінальних проваджень

Важливо навести лад у санвузлах усіх без винятку шкіл міста. Взагалі, осучаснення  шкіл ОТГ не повинно виноситись на конкурс «Бюджет громадських ініціатив», це має бути заздалегідь продумано та закладено в основний бюджет міста.

Нам треба викорінити проблему монополій серед місцевих підприємств. Якщо точніше, то це стосується фірми АВЕ. На моїх зустрічах із виборцями ця проблема озвучувалась не одноразово.

Реклама

Щодо мукачівського району, то тут за останні 5 років взагалі майже втрачена надія у перспективу розвитку. На жаль, населення старіє, молодь переїжджає до міст, їде закордон. Причина цьому не тільки недостатня кількість робочих місць, а й відсутність соціального забезпечення та культурно-просвітницьких програм для дітей та молодих людей.

– Які бачите перспективи розвитку в Мукачівської ОТГ? З чим ідете до Мукачівської міської ради?

– Я вважаю, що Мукачеву необхідно створити сприятливе середовище для ведення бізнесу; залучити державні та закордонні інвестиції, забезпечити розвиток інфраструктури та комунальних підприємств.

Крім того, ми мусимо запустити в дію існуючу міську програму сортування сміття (запровадити у межах всієї ОТГ централізований збір відходів, ліквідувати стихійні сміттєзвалища та провести санітарну очистку територій).

Юлія Тайпс: Зараз саме той момент, коли активна жінка повинна йти у владу – 02

У культурно-просвітницькому середовищі варто ініціювати створення мережі молодіжних хабів (безкоштовні освітні простори ред.) у межах всієї Мукачівської ОТГ, особливо у сільській місцевості.

Моєю метою є покращення соціальної підтримки малозахищених верств населення: ветеранів війни та праці, одиноких непрацездатних громадян, осіб з інвалідністю.

Реклама

Важливо дати можливість людям із фізичною та ментальною інвалідністю працевлаштовуватися на приватних та державних підприємствах Мукачівської ОТГ.

– Яким ви бачите Мукачево за 5 років?

– Інвестиційно привабливим, перспективним та повним молодих людей, які готові жити і працювати надалі в рідному місті.

Прагну щоб за 5 років у Мукачева побільшало міст-побратимів у світі, щоб через укладання угод міжнародного співробітництва збагачувалися не чиновники, а містяни! Хочу щоб через 5 років красива картинка перетворилася на реальність!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно