Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Парламент прийняв закон, співавторами якого є народні депутати із Закарпаття

Парламент прийняв закон, співавторами якого є народні депутати із Закарпаття

Парламент прийняв закон, співавторами якого є народні депутати із Закарпаття

Парламентом прийнято Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права громадян на доступ до державної реєстрації актів цивільного стану у зв’язку з укрупненням територіальних громад", співавторами якого, серед інших, є народі депутати Василь Петьовка та Роберт Горват.

ВІДЕО ДНЯ

Цим Законом віднесено до органів державної реєстрації актів цивільного стану виконавчі органи всіх міських рад та відділи державної реєстрації актів цивільного стану міських управлінь юстиції всіх міст.

Це спрощуватиме для громадян можливість укласти шлюб безпосередньо в своїх населених пунктах, без додаткових витрат на поїздку до іншого населеного пункту. 

Реклама

У першому читанні прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами". Він дозволить збільшити видатки, зокрема, на виплату заробітної плати працівникам місцевих та апеляційних судів, а також забезпечити оплату витрат, необхідних для забезпечення доступу громадян до правосуддя. 

Прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб". Ним передбачено суттєве збільшення пенсій ліквідаторів-чорнобильців І, ІІ та  ІІІ категорій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно