Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Минай" дав бій "Шахтарю" та вирвав нічию

"Минай" дав бій "Шахтарю" та вирвав нічию
Фото: FC Minaj

Попередні два матчі суперників у Прем’єр-Лізі в сезоні 2020-2021 років завершилися перемогами «Шахтаря» з великим рахунком  5:1 і 4:0. Але з тих пір у «Минаї» відбулися чималі зміни у складі і тому нові гравці навряд чи згадували про ті поразки. А ось зіграти гідно і намагатися нав’язати боротьбу учаснику групового етапу Ліги чемпіонів напевно входило в їхні плани.

ВІДЕО ДНЯ

Наставник гірників Де Дзербі зробив чотири зміни в основі у порівнянні з поєдинком в Харкові проти «Монако». На лавці запасних залишилися Майкон, Вітао і Алан Патрік, а Матвієнко не було навіть у заявці. Замість них на поле вийшли Кривцов, Ісмаїлі, Степаненко та Марлос.

Читайте також:
"Ужгород" зазнав чергової поразки та залишається на дні турнірної таблиці
Реклама

Стартовий відрізок поєдинку пройшов досить спокійно. В усякому разі у грі нічого суттєвого не відбувалося. Хіба що Марлон отримав попередження за грубість поблизу центрального кола проти Селезньова. Втім на 15-й хвилині бразильський центральний захисник знову побачив перед собою картку, тільки іншого кольору, червоного. Тепер вже за фол проти Ахмедзаде недалеко від свого штрафного майданчика. І, таким чином, практично на самому початку матчу гості залишилися у меншості.

Цікаво, що саме після вилучення Марлона «Шахтар» заграв активніше і став створювати небезпечні моменти біля воріт «Миная». Так, на 18-й хвилині Соломон зі штрафного сильно пробив в правий нижній кут і тільки блискучий сейв у виконанні Кучера врятував господарів поля від пропущеного гола. А ще за дві хвилини після помилки захисників місцевого клубу Траоре міг вразити ворота з близької відстані, але не влучив у них.

Реклама

І далі гірники більше володіли м’ячем, незважаючи на те, що мали на одного гравця менше, а господарі намагалися діяти на контратаках. Так тривало до 33-й хвилині, коли в штрафному майданчику «Миная» Векляк збив Траоре. Пенальті виконав сам потерпілий, чітко розвівши м’яч та Кучера по різні боки.

Через хвилину після того, як рахунок було відкрито, вже в штрафному майданчику гостей у боротьбі з Вітао впав Ахмедзаде. Але Катерина Монзуль та її помічники з VAR порушення правил не побачили. Це викликало бурхливу реакцію і футболістів «Миная», і тренерів, а також вболівальників. Проте, арбітр продовжувала працювати спокійно і втримала ситуацію під контролем.

«Шахтар» міг збільшити свою перевагу перед самою перервою. На 45-й хвилині Соломон відібрав м’яч у Гончара і з лінії штрафного пробив по воротах. В цьому епізоді за господарів поля зіграла стійка.

Реклама

Другий тайм розпочався з атак гостей і на 48-й хвилині реакцію Кучера здалеку перевірив Маркос Антоніо. Воротар був на місці. Після цього, як і на початку матчу, на полі встановилося затишшя у грі без небезпечних моментів і ударів по воротах. Тільки на 71-й хвилині Синегубу вдалося пробити головою з меж штрафного майданчика, але не сильно і П’ятов легко заволодів м’ячем. Через три хвилини він же завдав удар вже ногою після розіграшу кутового, але м’яч полетів вище поперечини.

А потім «Минай» зрівняв рахунок. Сталося це на 76-й хвилині. Під час атаки господарів поля послідувала передача справа в штрафну площу, Вишневський головою перекинув м’яч далі свого партнера Ахмедзаде і той також головою метрів з п’яти в упор «розстріляв» П’ятова.

Гості, звичайно ж, хотіли вивезти з Ужгорода не одне, а три очки. Навіть в нерівних складах вони постаралися вирвати перемогу. Але занадто багато було у гірників браку в передачах, особливо тоді, коли треба було загострювати ситуацію.

Вже у компенсований час з поля було вилучено Кулієва і Додо. Перший грубо порушив правила й отримав друге попередження. А бразилець вирішив самостійно з’ясувати стосунки з кривдником і також отримав червону картку.

Фінальний свисток зафіксував нічию 1:1. «Шахтар» тепер знову відстає від «Динамо» на три очки в турнірній таблиці. «Минай» же обійшов «Колос» і піднявся на 11-е місце.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно