Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Футбольний турнір закарпатських журналістів не обійшовся без скандалу

Футбольний турнір закарпатських журналістів не обійшовся без скандалу

Футбольний турнір закарпатських журналістів не обійшовся без скандалу

Учора на футбольному полі спорткомплексу «Юність» пройшов футбольний турнір «Кубок журналіста». Це вже традиційний спортивний захід, приурочений до професійного свята медійників.

ВІДЕО ДНЯ

Проводять його обласна організація профспілки працівників культури спільно з обласною радою ФСТ «Україна» та обласною організацією Національної спілки журналістів України. Цього разу до святкового турніру приєдналася і Федерація футболу Закарпаття.

На турнірі були представлені 6 команд журналістів, які вели боротьбу у двох групах.

Реклама

У Групі 1 за вихід у фінал змагалися телевізійники ЗОДТРК «Тиса-1», студенти та викладачі відділення журналістики - «Журфак Юнайтед» та радійники ЗОДТРК «Тиса FM».

У Групі 2 виявляли сильнішого між об’єднаним колективом газети «Спорт тайм» та «Новин Закарпаття», збірною журналістів Берегівщини та газетою «Срібна Земля».

Реклама

Проте спокійно пограти у футбол журналісти не змогли – не обійшлося без скандалу. Телевізійники «Тиси-1», озброївшись до зубів професійними гравцями «Говерли U-21» та футболістами обласного чемпіонату, очевидно, намагались вирвати перемогу будь-якою ціною.

Працівниками телеканалу вони, безперечно, не є, а тому інші учасники справедливо апелювали до організаторів. Особливо наполегливими були представники команди «Журфак Юнайтед», які прикро поступилися зірковим футболістам «Тиси-1» з рахунком 1:2 і вимагали вжити заходів до таких нечесних технологій.

Спалахнув конфлікт, який не завжди виходило вгамувати організаторам турніру. Згідно з правилами змагань, можна запрошувати до складу своєї команди гравців, які є працівниками, позаштатними кореспондентами, активними дописувачами, або є їхніми близькими родичами.

Реклама

Під який пункт підпадають запрошені гравці, намагалися з’ясувати інші невдоволені учасники. Турнір ж бо символічний і створений, аби саме медійники поганяли м’яча. У підсумку, дещо із запізненням, та все ж, справедливість восторжествувала. Запрошених гравців відсторонили від ігор, а матч між телевізійниками та журналістами УжНУ вирішили переграти. На поле вийшли справжні працівники телеканалу, які доти гріли лавку для запасних. І показали себе у всій красі – впевнено обіграли журналістів вишу - 4:1. Таким чином завоювали право грати у фіналі турніру.

Перипетії іншої групи такими інтригуючими не назвеш. Путівку у фінал здобула команда «Спорт тайм & Новини Закарпаття», яка без особливих труднощів перемогла суперників.

Проте у вирішальному матчі телевізійники взяли гору над ними у серії пенальті, таким чином святкувавши перемогу у турнірі «Кубок журналіста». Незважаючи на все, справжні працівники телеканалу зуміли довести, що теж вміють грати у футбол і підсилення в особі гравців «Говерли U-21» не потребують.

У матчі за третє місце перемогу святкували гравці «Журфак Юнайтед», які здолали медійників Берегівщини – 1:0.

Викладач кафедри журналістики УжНУ, гравець команди «Журфак Юнайтед» Віталій Завадяк каже, що футбольні турніри для журналістів – це чудова можливість розслабитися та відпочити напередодні професійного свята, але коли присутні нездорові амбіції – псується задоволення від гри. «Організація, як завжди, була на високому рівні, хоча й бракувало водички, адже спека нестерпна. А щодо самих змагань, то, на мою думку, турнір за 14 років себе вичерпав. Якщо колись він був заснований виключно для журналістів області, то зараз це турнір професійних та напівпрофесійних футболістів. Це в цьому році, довела команда журналістів телеканалу «Тиса-1». Дуже прикро, що деякі люди не розуміють самої ідеї проведення футбольних загань», – зазначив Віталій Завадяк.

Після футбольних баталій на всіх учасників та гостей нагороджували. Визначили кращих гравців, яким вручили подарунки, а далі – пригощання бограчем на стадіоні «Авангард», де в той час проходив фінал Кубка Ужгорода за участі «Радванки» та «Минаю» (матч завершився перемогою «Радванки» з рахунком 3:0).

Провідних футбольних журналістів краю грамотами нагородила Федерація Футболу Закарпаття. А не потрапити на перегляд матчу, що проводився на центральному полі, більшість медійників собі не дозволила, адже активність у роботі та житті – чи не найголовніша передумова професії журналіста.

Автор: Олександр Курта

Джерело: 7 днів

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно