Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • В обласному центрі відбувся шаховий турнір пам’яті Георгія Кірпи

В обласному центрі відбувся шаховий турнір пам’яті Георгія Кірпи

В обласному центрі відбувся шаховий турнір пам’яті Георгія Кірпи
ВІДЕО ДНЯ

В Ужгороді, на міському залізничного вокзалі, відбувся 10-ий ювілейний шаховий турнір пам’яті Героя України Георгія Кірпи. Цього року до участі в змаганнях зголосилися 46 шахістів з різних міст і районів області.

10-й ювілейний шаховий турніри пам’яті Георгія Кірпи традиційно тривав у затишному фойє Ужгородського залізничного вокзалу. Цікаво було спостерігати за здивованими очима пасажирів у залі очікування, які аж ніяк не сподівалися просто у будівлі вокзалу стати свідками велелюдних шахових баталій, під час яких стукіт вагонних коліс потягів звучав в унісон з цокотом шахових годинників.

Реклама

Суботнього ранку 25 липня спекотними виявилися не лише повітря, а й турнірна боротьба. Фаворитів, як завжди на меморіалах Кірпи,  вистачало. За призи боролися один міжнародний майстер, два майстри ФІДЕ, 16 кандидатів в майстри та 27 першорозрядників. Блискучу гру у стартових турах продемонструвала 13-разова чемпіонка Закарпаття Ольга Юшко – 6 очок з шести можливих. Перед сьомим туром ужгородка випереджала усіх конкурентів на ціле очко і, здавалося, не упустить перемогу. Але втома та зайве нервування таки вдалися взнаки. У трьох заключних турах Ольга зазнала дві поразки і з 7 очками посіла друге місце. 

А переможцем меморіалу став Василь Гуйван. На меморіалі Кірпи мукачівець зіграв блискуче. У перших п’яти турах він здобув три перемоги та зробив дві нічиї, а от у чотирьох останніх поєдинках здолав усіх головних конкурентів і з високим результатом – 8 очок з 9 можливих – виграв головний приз меморіалу. «Бронза» дісталася  здібному молодому ужгородцю Олександру Подгорнову.

Реклама

На турнірі було багато призів в різних номінаціях. «Тріо» найсильніших ветеранів, старших за 60 років, склали Володимир Рижонков, Віктор Шталь та Василь Ганзе. Приз найкращого залізничника дістався 80-річному ветерану залізниці Анатолію Прокопчуку. Серед представників «Інваспорту» не було рівних Миколі Романюку. Отримали призи: серед школярів – Ярослав Щербак, серед жінок – Ольга Захарець,  а також найстарший учасник змагання – 81-річний мукачівець Тіберій Прібек

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно