Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Ірина Дерюгіна підбила підсумки чемпіонату України з художньої гімнастики, який відбувся в Ужгороді

Ірина Дерюгіна підбила підсумки чемпіонату України з художньої гімнастики, який відбувся в Ужгороді

Ірина Дерюгіна підбила підсумки чемпіонату України з художньої гімнастики, який відбувся в Ужгороді

В Ужгороді завершився Чемпіонат України з художньої гімнастики, з цієї нагоди та щоб розповісти про підготовку до Кубку та Чемпіонату світу в прес-клубі зібралися представники Федерації гімнастики України та міської влади.

ВІДЕО ДНЯ

«Люблю ваше місто і з великим задоволенням приїжджаю сюди. Приємно, що все частіше приїздимо в обласний центр Закарпаття. Хотіли б, звичайно, щоб трохи кращий був зал. Хочемо, що полюбили закарпатські глядачі та влада гімнастику, а ми будемо вас радувати. У цих змаганнях брали участь усі дівчата, що будуть представляти Україну на Чемпіонаті світу», - наголосила віце-президент ФХГУ Ірина Дєрюгіна.

Якби в Ужгороді був кращий зал, наголошує тренер зі світовим іменем, було б ще більше змагань. Ірина Дєрюгіна наголосила, що коли Україна втратила Крим, вона втратила і базу відновлення спортсменів. Багато йшлося, щоб оздоровлювати дітей після змагань на Закарпатті.

Реклама

Ірина Дєрюгіна наголосила, що цього року в Будапешт на чемпіонат світу поїдуть гімнастки з України, проте чи здобудуть дівчата найвищі нагороди наразі невідомо.

«Ми досі змагаємося з Росією, проте рівень тренувань і підходи до забезпечення спортсменів не можна навіть порівнювати. Приємно, що попри всі ці відмінності, хоча наші дівчата не мають і половини всіх тих благ, які мають їхні суперниці, ми досі можемо складати конкуренцію», - зазначила Ірина Дєрюгіна.

Реклама

Віце-президент ФХГУ також розповіла про те, що наразі гімнастиці дуже шкодить нинішня ситуація в країні, адже проводити міжнародні змагання в Україні міжнародні організації не дають дозволу.

«Для нас дуже велика честь, що наші наставники дають нам приймати такі старти. Це не лише честь, але й відповідальність. Із тих залів, які відповідають вимогам, "витискаємо" по максимуму, але ми не можемо зробити стелю вищою (до 15-16 метрів) чи суттєво удосконалити кондиціонування. В Угорщині та Словаччині є професійні зали навіть у маленьких містах», - розповідає президент Федерації художньої гімнастики Закарпаття Валентина Плавайко.

Секретар Ужгородської міськради Богдан Андріїв звернув увагу на те, що приїзд тренерів зі світовим іменем на Закарпаття дає нові поштовхи для розвитку спорту.

Реклама

«На жаль, держава в такому стані, що спорт, і гімнастика в тому числі, не може фінансуватися з держбюджету бюджету, тому дуже вдячні людям, які підтримують такі задуми. Ми можемо залучати спонсорів, шукати підприємців для підняття іміджу спорту. Міська влада йтиме на зустріч бізнесу, який підтримує спорт», - відзначив Богдан Андріїв.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно