Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Учень мукачівського тренера здобув срібну медаль чемпіонату світу зі спортивного орієнтування

Учень мукачівського тренера здобув срібну медаль чемпіонату світу зі спортивного орієнтування

Учень мукачівського тренера здобув срібну медаль чемпіонату світу зі спортивного орієнтування

Минулий тиждень приніс чимало позитивних емоцій прихильникам спортивного орієнтування в Україні. Львів’янка Надія Волинська поповнила свою колекцію нагород, виборовши у шотландському місті Інвернесс звання віце-чемпіонки світу на спринтерській дистанції. І це незважаючи на те, що минулорічної осені під час чемпіонату Швеції вона зламала малу гомілкову кістку і місяць пересувалася на милицях. «Як бачите, підготовка до чемпіонату світу проходила не в ідеальних умовах, але часу для відновлення після травми було вдосталь, так що я не відчувала жодної паніки, – розповідала українка після нагородження. – Я весь час вірила, що зможу вибороти медаль. На попередньому чемпіонаті в Італії я фінішувала четвертою і була дуже розчарованою – всього одна секунда відділила мене від бажаного результату. Тим не менш це стало величезною мотивацією для мене. Перед стартом у Шотландії я знала, що стала сильнішою, знала, що зможу показати відмінний час, знала, що це є дуже важливим для моєї країни, адже ця нагорода є першою жіночою медаллю для України на чемпіонатах світу. Це, безумовно, історичний момент».  

ВІДЕО ДНЯ

31-річна Надія Волинська є вихованкою тренера Галини Сахненко зі Львівської ДЮСШ №9. Вже сім років, разом зі своїм другом і нинішнім тренером Олександром Кратовим, виступає за шведську команду «Оріон» з міста Карлскруна. Найбільших успіхів досягла в останні три роки: у 2013-му виборола три бронзові нагороди на етапах Кубка світу у Швейцарії і Фінляндії, та на Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту, що проходили у Колумбії. У 2014-му стала срібною призеркою на чемпіонаті Європи у Португалії та на етапі Кубка світу в Швеції. І ось цього року фінішувала другою на чемпіонаті світу у Інвернессі, поступившись лише триразовій чемпіонці світу Майє Альм з Данії.

Розраховували ми на медаль й від чоловіків, принаймні від Олександра Кратова – бронзового призера двох попередніх чемпіонатів. Та, на жаль, на першій третині дистанції кримчанин зробив помилку, що відкинула його на шосте місце.

Реклама

Є привід для радості й у фанів відомого закарпатського спортсмена-орієнтувальника В’ячеслава Мухідінова, вихованця Мукачівського КСО «Товариш». З серпня 2013 року він працює у Бергені тренером одного з найкращих у Норвегії клубів «Ворег Флерідрет» (Varegg Fleridrett). На світовому чемпіонаті в Шотландії вдало дебютував його 22-річний учень Хокун Ярвіс Вестергорд, який у складі норвезької збірної здобув срібну медаль у змішаній спринтерській естафеті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно