Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • В Ужгороді відбувся турнір з пішохідного туризму, присвячений пам’яті бійців АТО

В Ужгороді відбувся турнір з пішохідного туризму, присвячений пам’яті бійців АТО

В Ужгороді відбувся турнір з пішохідного туризму, присвячений пам’яті бійців АТО
ВІДЕО ДНЯ

7 листопада в лісі, що знаходиться на західній околиці Ужгорода поруч з мікрорайоном "Шахта", пройшли змагання гуртківців ЗЦТКЕСум з пішохідного туризму. Головною метою їх була популяризація здорового способу життя і патріотичне виховання учнівської молоді – турнір був присвячений українським воїнам, що загинули захищаючи кордони України.

Серед 45 команд-учасниць, що представляли більшість регіонів Закарпаття, були й вихованці Мукачівського клубу спортивного орієнтування "Товариш" (тренери Ніна Рассчупкіна й Олександр Цепурдей). 

Реклама

– Для нас головною метою цих стартів, думаю, було створення командного духу. – розповіла учениця ЗОШ №10 Ганна Солонець, – ми вперше взяли участь у такому дійстві, і, вважаю, виступили непогано.

– Перед стартом нас проінструктував один із найкращих скелелазів Закарпаття Олег Коваль, – доповнив Ігор Прохоров, що навчається у ЗОШ №1. – І на особистому прикладі продемонстрував, як максимально швидко, і правильно впоратися з усіма завданнями. Після чого ми з азартом перейшли до їх виконання.

Реклама

– Все проводилося у вигляді забігу по екстремальній смузі перешкод: спочатку піднялися на стрімку вершину, пройшли її траверсом, спустилися, подолали за допомоги жердин заболочену ділянку, перебралися на навісній переправі через глибокий яр, здолали інший паралельними мотузками. Така собі екстрим-траса, – пояснила гімназистка Ірина Розман. – Судді весь час контролювали дії учасників і при потребі надавали допомогу.

Серед більш майже 300 учасників мукачівці показали непогані результати (місто над Латорицею представляли чотири команди, що складалися з 6-ти учнів кожна) і командою зайняли 9-13 місця.

– Дані дистанції були доступні різним дітям: спортивним і неспортивним, ризикованим і обережним, впевненим у собі і тим, хто тільки вчиться ним бути. Ми настроювали своїх вихованців на грамотне проходження траси, а не боротьбу і змагання один з одним.
Навички, які школярі набувають на таких заходах, можуть стати в нагоді їм у реальному житті, а для когось, можливо, стануть частиною майбутньої професії, – зазначила Ніна Расчупкіна, один з тренерів "Товариша".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно