Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Говерла" в останньому матчі поступилась "Олександрії"

"Говерла" в останньому матчі поступилась "Олександрії"

Поточний чемпіонат сміливо можна називати багатостраждальним. Проблем наразі у нашому футболі більше, ніж позитивних тенденцій. Щось хороше в цьому футболі ми змушені вишукувати з мікроскопом і деколи доводиться позитив притягувати за вуха, аби хоч якось зацікавити людей спостерігати за тим, що нині називається Лігою Парі-Матч. Хороше в сьогоднішньому матчі на ужгородському "Авангарді" – то зіткнення характерів. Хай воно не породило яскравого, видовищного футболу, зате убезпечило нас від такої біди як легкопрохідність.

ВІДЕО ДНЯ

Володимир Шаран мав проблеми зі складом. Через дискваліфікацію випав Євген Банада, через травму поза грою опинився Павло М’ягков. Відтак, в центрі поля поруч з Андрієм Запорожаном діяв не профільний футболіст цієї зони Артем Чорній. Вище розташувався Василь Грицук, на флангах працювали Давид Таргамадзе та Антон Голенков. У воротах конкуренцію у Андрія Новака продовжує вигравати Владислав Леванідов. Антон фендрик та Сергій Басов розташувалися в зоні перед голкіпером, а фланги оборони закривали Станіслав Микицей та Артем Сухоцький.

В’ячеслав Грозний в порівнянні з матчем проти "Шахтаря" зробив одну заміну. Михайло Ряшко поступився місцем в основному складі Павлові Кутасу. Останній зайняв місце на лівому фланзі захисту. На протилежному краї працював Андрій Цуріков. Артур Рудько, попри провальну гру в попередньому поєдинку, зайняв місце у воротах. Ягодінскіс та Лухтанов відповідали за центр захисту. Орест Кузик – Віталій Гемега – Михайло Сергійчук – Дмитро Хльобас – атакувальний квартет, Сергій Люлька і Євген Чумак розташувалися в опорній зоні.

Реклама

Довго команди не могли створити чогось цікавого біля ворожих воріт. Але футбол не був нудним. Суперники боролися і намагалися діяти комбінаційно. Перевагу, при цьому, важко було віддати якійсь із команд. В першій атаці "Олександрії" Сухоцький з лівого флангу навісив до воріт Рудька, але м’яч адресата не знайшов. "Говерла" відповіла неточним ударом Кутаса, а потім створила момент, який можна назвати небезпечним. Після подачі кутового Лухтанов опинився на зручній ударній позиції, але акцентовано по м’ячеві не влучив.

Футбол нагадував перетягування канату. Атакувала то одна команда, то інша, але без небезпеки. Простріл Голекнова і подача Сухоцького точними не були. А потім заявив про себе Давид Таргамадзе. Грузин добре пробив зі штрафного, але трохи не поцілив у нижній кут воріт Рудька.

Реклама

Комбінаційні дії, все ж, краще вдавалися господарям. "Олександрія" виглядала більш зіграною, тоді як "Говерла" будувала свої атаки за рахунок індивідуальних дій. Після фангової подачі непогано пробив Хльобас, однак Леванідов без проблем накрив м’яча. Миттєво гості організували контратаку: до воріт проривався Голенков, але Рудько, вийшовши далеко з воріт, відвів загрозу.

Йшла 19-та хвилина, коли Таргамадзе втратив вдуже зручну нагоду вивести "Олександрію" вперед. Грузин залишився сам приблизно в 5-6-ти метрах від воріт, але, відкрившись під передачу, нормально пробити не зумів. Легко Рудько впорався з ударом Микицея після подачі кутового, але найскладніше випробування чекало голкіпера попереду. Перед тим, щоправда, можна відзначити випад Кузика, коли Орест ударом головою намагався застати зненацька Леванідова. Голкіпер "Олександрії", на відміну від Рудька, діяв надійно. Сергійчук в центрі поля на правому фланзі пішов в обіграш і втратив м’яча. Таргамадзе, перебуваючи неподалік від центральної лінії, зробив подачу до штрафного майданчика на дальню стійку. Голенков згрупувався і пробив головою. Рудько зіграв вкрай невпевнено і пропустив цей удар.

"Говерла", втім, довго через невдачу не переживала. Вже в наступній атаці вирівняти ситуацію міг Сергійчук, однак м’яч після його удару пролетів над поперечиною. Михайло був дуже активним, однак реалізувати себе заважав брак в роботі з м’ячем. Куди вправніше діяв Хльобас. Дмитро отримав м’яча від Кутаса, легко хитнув опонентів, увійшов до вільної зони і звідти, з лівого краю, точно пробив в нижній кут воріт "Олександрії" – 1:1.

Реклама

Другий тайм почався в тому ж ключі, що і перший. Активними були гравці обох команд, але моментів виникало небагато. Пономар намагався втекти від опонентів, але зусилля Віталія марними зробив Рудько, добре зігравши на виході. Подібним прийомом досягти успіху намагався Сергійчук. Але Михайло, як і його опонент кількома хвилинами раніше, програв дуель воротареві.

Футболісти майже не били по воротах. Флангових навісів, які майже ні до чого серйозного не приводили, вистачало. Старалися і Микицей, і Сухоцький, а от ударом перспективним ударом в "Олександрії" в другому таймі відзначився хіба що Запорожан. М’яч пролетів вище воріт, тож вболівальники "Говерли" видихнули з полегшенням: Рудьку не довелося вступати в гру. За голкіпера дійсно було боязко: Артур встиг в безпечній ситуації помилитися при грі на виході. Добре для ужгородців, що партнери підстрахували воротаря.

На 77-й хвилині господарі претендували на успіх. Хльобас по центру прорвався до штрафного майданчика "Олександрії", готувався до удару, але в відповідальний момент впав. Арбітр порушення правил з боку захисника "Олександрії", який щільно опікав опонента, не зафіксував. М’яча, втім, підхопив Гемега і миттєво пробив – вище воріт.

На 83-й хвилині Шаран був змушений знімати з поля Таргамадзе. То вже була друга вимушена заміна у "Олександрії". Цей факт якнайкраще відображав суть поєдинку: боротьба, боротьба і ще раз боротьба. Все йшло до закономірної нічиєї, але наприкінці поєдинку господарі припустилися фатальної помилки. Неорганізований захист дозволив Леонову прийняти м’яча в штрафному майданчику Рудька і пробити. Шкіряний не долетів до воріт, оскільки на шляху стала рука В’ячеслава Лухтанова. Рудько з антигероя міг перетворитися на героя; воротар взяв удар "з точки" від Запорожана, але був безсилим при добиванні від капітана "Олександрії". Не допомогли і захисники.

Команда Володимира Шарана здобула шосту перемогу в турнірі і вийшла на сьому сходинку таблиці. Дуже гідний результат від новачка. А Грозному… Грозному було прикро програвати такий поєдинок.

"Говерла" – "Олександрія" 1:2

Голи: Хльобас, 41 – Голєнков, 32, Запорожан, 90.

Реклама

"Говерла": Рудько, Кутас, Сергійчук (Хобленко, 59), Чумак, Цуріков, Люлька, Ягодінскіс, Кузик, Гемега, Хльобас, Лухтанов.

"Олександрія": Леванідов, Басов (Матвєєв, 57), Шендрик, Грицук, Голєнков (Козак 59), Запорожан, Чорній, Таргамадзе, Пономар, Мікіцей, Сухоцький.

Попередження: Лухтанов, 12, Чумак, 44 – Голєнков 36.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно