Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • У фіналі Зимового Кубка області ужгородські футболісти всуху розгромили мукачівців

У фіналі Зимового Кубка області ужгородські футболісти всуху розгромили мукачівців

У фіналі Зимового Кубка області ужгородські футболісти всуху розгромили мукачівців

Сьогодні стадіон «Автомобіліст» вперше у році приймав офіційний матч. Фінал Зимової першості Закарпаття з футболу, у якому за медалі найвищого ґатунку змагались ФК «Ужгород» та ДЮФК «Мукачево». До слова кажучи, мукачівці добрались до фіналу лише через недбалість «Минаю», який у матчі півфіналу заявив футболістів, які не мали права грати.

ВІДЕО ДНЯ

Уже з перших хвилин матчу ужгородці задали темп усій грі, створивши два вірні моменти. Спочатку Горський, після подачі від кутового прапорця, безперешкодно розстрілював головою ворота Андрушка. Кіпер тільки проводжав м’яч поглядом, однак удару не вистачило точності.

Кілька хвилин потому вже Бако міг забивати своїй екс-команді. Хав технічно накрутив захисника на фланзі, увійшов у карний суперника і стріляв у ближній кут з близької відстані. Вболівальники зелено-жовтих уже бачили шкіряного у воротах, проте захисник гостей вчасно постелився у підкаті і заблокував удар.

Реклама

Підопічні Сільваші, у свою чергу, навіть не вилізали зі своєї половини упродовж перших 15 хвилин, що й коштувало їм першого пропущеного.

Що не вдалося Горському та Бако – вдалося Пиняшку. По правді кажучи, не без допомоги захисту та кіпера мукачівців. Моторний інсайд вчасно підкараулив помилку вищезгаданих. Захисник незручно віддав на воротаря, Пиняшко здійснив перехоплення і миттєво закинув шкіряного за комірець Андрушка. 1:0 – «Мукачево» пропускає далеко не обов’язковий, але справедливий м’яч.

Реклама

Пропущений м’яч, здавалось, допоможе схаменутися футболістам Сільваші, проте, окрім контрвипадів, мукачівці нічого не могли продемонструвати. Ужгородці ж продовжували гнути свою лінію. На 21 хвилині Ковчар, після чергової серії помилок захисту гостей, міг подвоювати рахунок, але точність підвела Олександра.

Відразу ж у наступній атаці підопічні Шанти все-таки домоглись свого і встановили комфортний рахунок. Мукачівська опорна зона глибоко сіла і дала багато простору Бако, який скористався таким шансом сповна, вколотивши шкіряного у сітку воріт Андрушка. Зауважимо, що Олександр взяття воріт не святкував.

Створивши перевагу у два м’ячі «Ужгород» дещо послабив тиск на ворота юного Андрушка. Це дозволило й мукачівцям створити свої нагоди, ініціатором яких практично завжди виступав «десятка» гостей Нурієв. Анатолій і сам декілька разів пробивав здалеку, і партнерів виводив на хороші позиції. Одного разу надійно на виході зіграв Лютнянський, у іншому моменті гравця «Мукачева» підвела техніка.

Реклама

Крапку у першій тридцятип’ятихвилинці поставив Реплюк. Михайло реалізував штрафний з перспективної позиції, точно поціливши у дальній нижній кут воріт.

3:0 – «Ужгороду» вистачив тайм, аби розставити усі крапки на «і».

Другий тайм розпочався на зустрічних курсах. Мукачівцям. було нічого втрачати, і вони шукали щастя попереду. Наразі, безуспішно. «Ужгород», хоч і забезпечив собі трофей, але продовжував комбінувати попереду. Горський націлено навішував, а Реплюку не вдалось замкнути «крос-цукерку». Михайло з кількох метрів поцілив по горобцям.

На 41 хвилині Василь із роль асистуючого перекваліфікувався у бомбардира, а Реплюк віддячив захиснику за підключення в атаку: Михайло закинув шкіряного у карний Андрушка, Горський розштовхав (у межах правил) суперників і проткнув м’яч у сітку «Мукачева». 4:0 – рахунок не для фінального матчу.

Гра перейшла з розряду тих, які щось вирішують, у спаринг, де одна команда з величезним гандикапом переграє іншу. «Ужгород» повністю контролював перебіг подій на полі, однак інколи давав «слабинку», зокрема, у центрі поля. Півзахист господарів просів, чим швидко скористались Хміль та Харченко. Перший закидав у карний Лютнянського, другий хотів перекинути Мирослава, проте капітан «Ужгорода» вчасно вийшов з воріт і встиг заблокувати політ шкіряного.

Мукачівці надто захопились грою попереду і геть забули про оборону. Футболісти «Ужгорода», провівши зразкову контратаку, довели рахунок до непристойного. Діагональ з глибини, яку Жаренко технічко опрацював, простріл у карний бідолашного Андрушка. Жаренко впевнено вколотив м’яч у порожні ворота.

Підопічним Сільваші залишалось сподіватись на гол престижу. Така можливість у гостей була. Нурієв розібрався в центрі, віддав під удар Харченку, який націлено пробивав у дальній кут Лютнянського – не вистачило сантиметрів.

Реклама

Головний арбітр матчу уже готовий був свистіти, і за цей час ужгородці встигли провести ще один м’яч. Іван Скундзяк, який вийшов на заміну пошив у дурні ледь не весь захист гостей і відправив шкіряного у ворота.

6:0 – легка прогулянка для «Ужгорода» у фіналі. «Мукачево» йде набиратись досвіду.

«Ужгород» - «Мукачево» - 6:0

Голи: Пиняшко, 12, Бако, 22, Реплюк, 35, Горський, 41, Гегедош, 57, Скундяк, 69.

«Ужгород»: Лютнянський, Горський, Куделко, Котьо, Оржеховський, Бандурович, Бако, Пиняшко, Гегедош, Реплюк, Ковчар.

Заміна: Гречка, Скундзяк, Ількович, Жаренко, Білінський

Головний тренер: Іван Шанта

Реклама

«Мукачево»: Андрушко, Міклош, Когутка, Лаішев, Василинець, Хміль, Трухан, Нурієв, Вісторопський, Харченко, Данканич.

Заміна: Кривенько, Пилип, Трачук, Костак, Орбан.

Головний тренер: Золтан Сільваші

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно