Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Про спортивну журналістику від очевидця Олімпіади, чемпіонатів Європи та Ліги чемпіонів

Про спортивну журналістику від очевидця Олімпіади, чемпіонатів Європи та Ліги чемпіонів

Про спортивну журналістику від очевидця Олімпіади, чемпіонатів Європи та Ліги чемпіонів
ВІДЕО ДНЯ

У прес-центрі "Панорама" був проведений вже третій тренінг у рамках проекту "Школа молодого журналіста", яку організувала громадська організація "Закарпатське Вільне Медіа". Цього разу він був присвячений висвітленню спортивних подій у засобах масової інформації.

Провів лекцію для юних майстрів пера журналіст інтернет-видання "PMG.ua" Андрій Слохіняк, який працював не лише на змаганнях всеукраїнського рівня, але й на топових спортивних подіях: чемпіонатах Європи з футболу 2012 та 2016 років, Зимових Олімпійських ігри у Сочі 2014 року та Лізі чемпіонів УЄФА.

Реклама

Лектор розповів про специфіку роботи спортивного журналіста, зокрема про те, що у цій сфері є різні види доступу до спілкування зі спортсменами під час подій.

"Найбільше можливостей висвітлювати ту чи іншу спортивну подію мають журналісти тих ЗМІ, які мають права на відеотрансляцію змагань. Саме вони одразу після закінчення поєдинків проводять флеш-інтерв’ю "по гарячих слідах". Опісля журналісти друкованих медіа мають право на спілкуванні у мікст-зоні (частині підтрибунного приміщення, де проходить спілкування спортменів з медійниками), а також на прес-конференцію, куди запрошені представники усіх ЗМІ, акредитованих на матч", – зазначив лектор.

Реклама

 Читайте також: У Мукачеві навчали молодих журналістів

Юні журналісти зацікавились термінологією спортивних журналістів, як "акредитація", "мікст-зона", "флеш-інтерв’ю", "онлайн" і так далі.

Крім того, учні "Школи молодого журналіста" побачили фотографії з місць у прес-ложах стадіонів, де для спортивних журналістів є всі умови для висвітлення події: монітор для перегляду повторів матчів, розетки для живлення робочих гаджетів та передматчеві прес-релізи.

Реклама

"Журналісти отримують найкращі місця на стадіонах, а також мають можливість поспілкуватись зі спортсменами. І це все у безкоштовному доступі", – зауважив представник спортивної журналістики.

Опісля слухачі тренінгу отримали чимало відповідей на свої запитання.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно