Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • У Кольчині на Мукачівщині хочуть збудувати зимовий палац та прийняти міжнародні зимові дитячі ігри

У Кольчині на Мукачівщині хочуть збудувати зимовий палац та прийняти міжнародні зимові дитячі ігри

У Кольчині на Мукачівщині хочуть збудувати зимовий палац та прийняти міжнародні зимові дитячі ігри

Про це на нараді під керівництвом в. о. голови Мукачівської районної державної адміністрації Андрієм Данканичем повідомив начальник відділу з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму управління економічного розвитку і торгівлі Мукачівської РДА Василь Шкріба.

ВІДЕО ДНЯ

Першим на заклик президента щодо проведення в Україні міжнародних зимових дитячих ігор відгукнулося смт. Кольчино, що на Мукачівщині, селищна рада якого та ініціативна група на чолі з головою федерації з зимових видів спорту Закарпаття Василем Гісемом бере на себе відповідальність в організації та проведенні зимових міжнародних дитячих ігор, які ще називають дитячою олімпіадою у 2025 році, – повідомляє Мукачівська РДА.

«Основними умовами задля втілення цього задуму в життя є будівництво зимового палацу, – каже Василь Михайлович Гісем, – У ньому має відбутися церемонія відкриття та закриття Ігор, а також проводитимуться змагання з хокею, фігурного катання та шорт-треку. За попереднім планом палац розрахований вмістити 3 тисячі глядачів. Щодо інших видів спорту на дитячій зимовій олімпіаді, то для змагань з лижних видів будуть використовуватися можливості трьох відомих закарпатських гірських курортів – «Синяк», де проводитимуться змагання з фристайлу (слоупстайл, акробатика), сноубордингу та лижних гонок «Красія» (гірськолижні види) та с.Пузняківці (змагання з біатлону).

Реклама
Читайте також:
У Мукачеві з’явиться новий стадіон

Задля цього ОТГ мають облаштувати необхідну інфраструктуру – насамперед належні під’їзні дороги та паркінги. Власне задля проживання юних спортсменів не слід будувати окреме олімпійське селище, учасників можна буде розселити на базі відомих закарпатських оздоровниць-санаторіїв : «Синяк», «Карпати», на оздоровчій базі «Водограй», «Вольногорі» та оздоровчому комплексі «Бель Рояль» в с. Пузняківці».

Реклама

Окрім того, як стверджує очільник федерації з зимових видів спорту, зимовий палац буде багатофункціональним – окрім зимових хокею, фігурного катання та шорт-треку, його можна буде використовувати для проведення змагань з футзалу, великого тенісу, буде збудована стіна для занять альпінізмом, а також для проведення різних культурних заходів – концертів, дискотек, тощо. «Причому, – як зауважив Василь Гісем, – в цьому напрямку вже зроблені конкретні кроки, Кольчинська селищна рада вже виділила під будівництво майбутнього палацу 5 гектарів землі.

Довідково. За всю історію було проведено лише 7 Зимових міжнародних дитячих ігор під егідою МОК, на відміну від Літніх дитячих міжнародних Ігор (52). Розпочалися вони в 1994 в словенському місті Равне-на-Корошкем.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно