Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

«Різдвяне Мукачево» збирало друзів. Післямова... (ФОТО)

«Різдвяне Мукачево» збирало друзів. Післямова... (ФОТО)
Шостий рік поспіль Мукачево гостинно прийняло учасників дитячого шахового фестивалю «Різдвяне Мукачево». Цього разу фестиваль взяв під опіку народний...

Шостий рік поспіль Мукачево гостинно прийняло учасників дитячого шахового фестивалю «Різдвяне Мукачево». Цього разу фестиваль взяв під опіку народний депутат Віктор Іванович Балога, завдяки чому були придбані численні призи для учасників змагань. На урочисте відкриття шахового свята завітали міський голова Золтан Золтанович Лендьєл, його заступник, президент федерації шахів Закарпатської області Олександр Юрійович Галай та відомий шаховий меценат Йозеф Реш. Вони побажали юним шахістам спортивних та творчих успіхів і висловили сподівання, що фестиваль принесе учасникам велике задоволення і чудові враження.

ВІДЕО ДНЯ

Позмагатись за почесні кубки, медалі та призи приїхали 85 юних шахістів з восьми областей України. Три дні за шахівницями велись безкомпромісні поєдинки. У старшій віковій групі (1997 р. н. і молодші) впевнену гру продемонстрував і здобув перемогу Віктор Самосюк з Києва. На другому місці Дмитро Воробець з Пустомит Львівської області. Трійку призерів замкнув мукачівець Андрій Вачиля. У змаганні дівчат найкращий результат показала Соломія Якимчук з Дрогобича. На другому і третьому місцях відповідно мукачівка Наталія Федака та львів’янка Віра Сидоряк. Серед наймолодших шахістів (2001 р.н) не було рівних вихованцю Мукачівської шахової школи Олександру Решетарю. Його результат – 11 очок з 11 можливих (!). Сашко вже вкотре довів, що є дуже перспективним шахістом, адже у неповні 11 років на його рахунку вже чимало перемог у багатьох престижних турнірах. Срібну нагороду отримав Євген Шафір з Вінниці, а бронзу виборов Андрій Їжак з Берегова. Трійка призерів серед дівчат виглядає так : Євгенія Дзятко (Хмельницький), Дана Гершкович (Мукачево), Євгенія Тимошенко (Ужгород).

Крім двох основних турнірів, організатори провели ще одне змагання з блискавичних шахів, де кожен з учасників мав усього 4 хвилини для обдумування на всю партію. Призові місця здобули відповідно Микола Воробець (Пустомити), Віктор Самосюк та Віталій Стасюк (Івано-Франківськ). Серед дівчат кращими були: Соломія Якимчук, Лідія Юдіна (м. Южне Одеської обл.) та Дарія Шаповалова (м.Южне).

Реклама

Приємно відзначити, що у змаганнях взяли участь навіть 5-річні шахісти, які роблять тільки перші кроки на шляху до спортивних вершин і наш фестиваль став для них (як і для всіх інших учасників) чудовою школою вдосконалення шахової майстерності.

Олександр Федів, головний суддя фестивалю

Реклама
«Різдвяне Мукачево» збирало друзів. Післямова... (ФОТО) – 01
«Різдвяне Мукачево» збирало друзів. Післямова... (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно