Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Поєдинок 11 березня на стадіоні "Минай" буде історичним для всього закарпатського футболу

Поєдинок 11 березня на стадіоні "Минай" буде історичним для всього закарпатського футболу

Поєдинок 11 березня на стадіоні "Минай" буде історичним для всього закарпатського футболу

Поєдинок 11 березня на стадіоні «Минай» буде історичним не тільки для клубу, а й всього закарпатського футболу. Адже «минайці» – друга в історії регіону команда, яка досягнула такої стадії турніру. Принаймні, за часів Незалежної України.  

ВІДЕО ДНЯ

Власне, в Кубку України у закарпатських команд не було великих успіхів. Вдало склалися лише два турніри. Власне один за часів сучасної України, один – за СРСР. 

За часів Незалежності найбільш вдалим був розіграш 2001-2002 років. ФК «Закарпаття» тоді грало у Вищій лізі чемпіонату, очолював їх знаний Юрій Калитвинцев. Тоді команда розпочала кубковий похід із 1/16. В ті роки цей турнір проводили з двох поєдинків: вдома й на виїзді. На тій стадії вони здолали «Електрометалург-НЗФ» (Нікополь) – 2:2 на виїзді та 4:0 вдома. Далі ужгородці в драматичному протистоянні переграли «Металург» з Маріуполя – 0:1 в гостях та 3:1 вдома. А ось в чвертьфіналі закарпатців зупинив інший «Металург» з Донецька, який тоді стабільно входив у топ-5 чемпіонату. Програли двічі – 0:1 на виїзді та 1:3 вдома. 

Реклама
Читайте також:
Колишній гравець "Минаю" у незвичний спосіб освідчився дівчині

Проте найбільш вдалим можна назвати 1950-ий рік для закарпатців. Адже тоді місцева команда виграла Кубок. Але не більш статусний Кубок СРСР, а УРСР. Тоді він проходив з 9 серпня по 10 вересня і у ньому брали участь 32 команди. Закарпаття представляло дві команди – «Спартак» (Ужгород)  та «Іскра» (Мукачево). Саме вони і зустрілися вже на стадії 1/32 фіналу між собою і перемогу святкувала команда з обласного центру – 2:0. У наступній стадії «Спартак» пройшов «Червоний прапор» з Чернівців (суперник не з’явився), в 1/8 розгромили «Дзержинський район» з Харкова 5:0. В чвертьфіналі ми виграли знову в команди Чернівців – у «Динамо» 2:0, а в півфіналі у «Динамо» з Миколаєва – 2:1. Що цікаво,  всі поєдинки «Спартак» провів на домашньому стадіоні в Ужгороді. 

Реклама

У вирішальному матчі за титул у Києві «Спартак» був сильнішим за команду «Металург» із Запоріжжя – 4:2. У підсумку Кубок УРСР відправився на Закарпатті. 

В цю середу, 11 березня, «Минай» може переписати футбольну історію Закарпаття. Але незважаючи на результат, вже можемо стверджувати, що «минайці» досягли неймовірного результату. Особливо, якщо враховувати що це лише другий рік професійного життя клуба, – інформує пресслужба клубу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно