Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівські шахісти здолали ужгородських

Мукачівські шахісти здолали ужгородських
Черговий товариський матч відбувся між давніми друзями-суперниками, шахістами Ужгорода та Мукачева. Цього разу зустріч проходила в обласному центрі у затишному залі готелю «Закарпаття». І хоч матч –...

Черговий товариський матч відбувся між давніми друзями-суперниками, шахістами Ужгорода та Мукачева. Цього разу зустріч проходила в обласному центрі у затишному залі готелю «Закарпаття». І хоч матч – товариський, напруга відчувалась вже перед стартом, адже склади обох команд були близькими до оптимальних. Серед учасників – ужгородський міжнародний майстер Віктор Бунда, майстер ФІДЕ мукачівець Роберт Орос, ще 16 кандидатів у майстри спорту та 2 першорозрядники. По дві команди команди з кожного міста розпочали боротьбу. Зі старту лідерство захопила команда Ужгород-1, яка на кілька кроків випереджала першу команду Мукачева. А за третє місце відчайдушну боротьбу вели другі команди вищезгаданих міст.

ВІДЕО ДНЯ

І ось – кульмінація змагань. Перед останнім туром наші земляки позаду ужгородців на 3,5 очки. Їм належить в очному двобої визначити переможця. Перед мукачівцями стоїть надзвичайно важке завдання – не тільки перемогти потужного суперника, а ще й з різницею у чотири очки! Напруга досягла апогею. Наші земляки налаштовані по-бойовому і поступово скорочують розрив до мінімуму, а на останньому відрізку змагань випереджають ужгородців. Завдання виконано! Здобута впевнена перемога, та ще й з необхідним рахунком!

Така ж запекла боротьба велась і за третє місце між другими командами Ужгорода та Мукачева. І тут шальки терезів схилились на наш бік. Перемога мукачівців у останньому турі приносить їм «бронзу».

Реклама

Відмінний результат – нагорода за самовідданість і вміння «зібратись» у вирішальний момент.

Кращий індивідуальний результат показали наші Роберт Орос та Владислав Тіба – 11,5 очок з 15 можливих. Вклад у загальну перемогу зробили й інші члени команди – Василь Гуйван, Олександр Федів та Георгій Чермянін. А ось склад «бронзової» команди наших земляків – Олександр Гончаров, Павло Скуба, Михайло Беглий, Василь Данашевський та Аттіла Кріштофорі.

Реклама

Цьогорічна дуель завершилась і загальний рахунок матчевих зустрічей став 4:3, поки що на користь шахістів обласного центру. Наступного року місто над Латорицею прийматиме учасників змагань і, сподіваємось, що нам буде до снаги «догнати» друзів-суперників з міста над Ужем.

Олександр Федів

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно