Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві на околиці міста можна побачити унікальну подію

У Мукачеві на околиці міста можна побачити унікальну подію

На околиці міста знаходиться плантація чаю в найхолоднішому кліматі. Зазвичай чай квітне у червні-липні. На плантації у Мукачеві кущі вкрилися білим цвітом зараз.

Туризмознавець Максим Адаменко у коментарі Мукачівській міській раді розповів детальніше про цю культуру.

ВІДЕО ДНЯ

«Батьківщина китайського чаю — гірські ліси Південного Китаю та Індокитаю. Найпівнічніші комерційні плантації чаю знаходяться у Німеччині та Великій Британії. У Закарпатті знаходиться плантація чаю в найхолоднішому кліматі в світі, але вона поки що не має комерційного значення», — розповів туризмознавець.

Читайте також:
Чому на Закарпаття варто їхати саме восени та що подивитися у цю пору
Реклама

«У культурі не перевищує 0,5–1,5 м заввишки, але у дикому стані може сягнути 10 метрів та більше. Квіти правильні, поодинокі або по 2–5 в пазухах листків; пелюстки білі, рідше бувають рожеві. Плід — коробочка. Цвіте у червні — липні.

Вирощують чай заради листя та верхівкових частин пагонів з 2–3 недорозвиненими листочками (флашів), які здебільшого використовують для приготування чаю (напою).

Реклама

Коли чайний кущ досягає чотирирічного віку, починається перший збір його врожаю, тобто листочків.

У Мукачеві на околиці міста можна побачити унікальну подію – 01

Приготування якісного чорного чаю не простий процес. Не достатньо просто висушити листя і потім залити їх окропом. Є три етапи ферментування, кожен з яких впливає на кінцевий результат. Тож не варто рвати листя, якщо не знаєте тонкощів процесу ферментації», — додав Максим Адаменко.

Реклама

Нагадаємо, цьогоріч на Закарпатті рік квіткового туризму.

Раніше видання розповідало, як у Мукачеві варять унікальний леквар.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно