Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатський "Кіфлик" у Києві

Закарпатський "Кіфлик" у Києві
Колишня мукачівка, яка ризикнула змінити своє життя та спробувати свої сили у ресторанному бізнесі, разом з однодумцями заснувала в столиці України етно-гастро-кафе із знайомою кожному закарпатцю назвою "Кіфлик". Про історію одного успіху читайте з перших вуст.
ВІДЕО ДНЯ

Кожна людина, яка переїжджає в інше місце, у далеку далечину, бере з собою частинку свого рідного дому, частинку серця малої батьківщини. Мукачівка Тетяна Юрович – одна з таких особистостей. Переїхавши до Києва, вона не тільки взяла, але й плекає своє закарпатське серце, яке втілилось у маленький, але креативний і затишний ресторан з типовою діалектною назвою «Кіфлик». Про своє творіння, а також про рідний край та плани на мабутнє, закарпатка розповіла інтернет-виданню PMG.ua.

- Розкажіть, як виникла ідея створення такого гастрономічного закарпатського куточка у Києві?

Реклама

- Щодо ідеї, то давно мріяла з подругою про свій власний заклад. Хто живе далеко від батьків, знає, що таке «посилки-смаколики» від рідних людей. Тож все почалось саме з них. Ми вирішили взяти участь в Ресторанному дні, коли кожен бажаючий має можливість відкрити свій «ресторан» у будь-якому місці столиці. Батьки прислали нашу традиційну випічку, і ми відкрили маленьку локацію на вулиці біля Майдану Незалежності. За два дні побачили, що гостям цікаво, що саме готують в Закарпатті. Так ми починали наш шлях – з наших «шетемень»-тістечок, і зрозуміли, що цим це все не закінчиться.

- Як довго тривала робота над створенням такого затишного закладу?

Реклама

- Коли в тебе є мета - з’являється план дій. Якщо ти чистий сам перед собою, маєш добрі наміри, то все само собою владнається. Приходять потрібні люди, обставини складаються таким чином, що ти тільки встигаєш все організовувати і слідкувати за процесом. Весь термін підготовки до відкриття склав три місяці.

- Як кияни відреагували на появу ресторану із закарпатською кухнею?

- Насправді, людям дуже цікава багатогранна історія нашої країни. Вони дізнаються, що Україна - це не тільки борщ, горілка, вареники. Вони здивовані, що в нас так багато різних рецептів, дивних, але смачних поєднань.

Реклама

- Що вони найчастіше замовляють? Яка страва припала до душі жителям столиці?

- Наразі отримуємо відгуки, що наш бограч та банош - найкращі в місті. Не залишились поза увагою також кнедлі, пасуля підбивана та торганя.

- Чи приходять до вас київські закарпатці? Чи діляться власними домашніми рецептами?

- Закарпатці відвідують заклад залюбки. Наші люди посміхаються, читаючи в меню такі слова як «пікниця» та «шовдарь». А наш домашній хліб взагалі всіх закохує в себе.

- Хто зі знаменитостей приходив до «Кіфлика»? Що їх вразило у закладі?

- Щодо знаменитостей - тільки блогери ФБ, які і роблять нам рекламу. Бо поки що ми особливо на неї не витрачались. Також були відомі письменники – брати Капранови.

- Мені відомо, що кожен член вашої «кіфликової» родини є яскравою особистістю. Розкажіть докладніше про вашу команду.

Реклама

- Команда в «Кіфлику» - «банда не журись». Ми з Оленкою взяли собі таке правило: наші люди нас знайдуть. Так і сталось. Всі чудові, молоді і жваві. Наш шеф-кухар Євген родом з Надвірної  Івано-Франківськоі області, Він - майстер спорту з боксу та чемпіон Європи з кік-боксингу. Працював довгий час в Польщі, а  зараз чаклує над нашими стравами. Су-шеф - Сергій з Києва. Це наш містер організованість та стриманість. Має величезний досвід на кухні, адже працював в багатьох закладах столиці. Надійка - переселенка з Волновахи. Наше диво та наша гордість. Талановитий кондитер, що доводить наші домашні традиційні рецепти шетемень та десертів до рівня світових кондитерських страв.  Бариста Маринка - з Ужгорода. Справжній професіонал своєї справи. Весела та кмітлива, підніме настрій кожному гостю та пригостить найсмачнішою кавою. Її колега – Євген, бариста з львівської душею, хоча сам киянин. Чудове почуття гумору, тонкий смак та професійність - основні його «атрибути». Досвіду набирався у Львівській копальні кави. Наша господиня залу - Галина Михайлівна - незамінна частина нашої команди, адже  тримає нас всіх та заклад в неймовірному порядку, чистоті та бадьорому настрої. Наш офіціант Вікторія – найдивовижніший  працівник, вона з нами з самого початку, ще тільки з виникнення ідеї. Вікторія - справжній гід по західно-українській кухні. На даний момент я не знаю людини, яка б так смачно розповідала про бограч, кнедлі, шовдарь, як вона. Ну, і ми з Оленкою (посміхається).

- Чи займались ви до «Кіфлика» ресторанною справою? Якщо ні, то чим?

- В Оленки - великий досвід у відкритті ресторанів. Вона - професійний ресторатор та дивовижно талановита людина. Саме з нею ми і почали створювати цей проект, доповнюючи одне одного, бо я за спеціальністю юрист, але з душею ресторатора. Ми з Оленкою все робили разом, починаючи від дизайну, затвердження меню та створення нашого чудового бренду.

- Чи не плануєте подібні заклади відкрити і на малій батьківщині?

- Є бажання відкрити щось подібне і в Закарпатті, але це буде трошки згодом, бо наразі готуємо ще один проект в столиці.

- Дякую за розмову.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно