Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Скільки хвилин варити кукурудзу, щоб вона була ідеально приготованою

Скільки хвилин варити кукурудзу, щоб вона була ідеально приготованою

Скільки хвилин варити молоду кукурудзу
Фото: Depositphotos

Як правильно та скільки хвилин варити молоду кукурудзу, щоб вона мала ідеальний смак? Даємо відповіді на ці питання.

Стартував сезон молодої кукурудзи. Її варять, запікають, смажать, готують на пару… Рецептів приготування є безліч. Та все ж, найпопулярнішою стравою є варена кукурудза.

ВІДЕО ДНЯ

Але перед тим, як її приготувати, потрібно вибрати продукт. Варто звернути увагу на загальний вигляд: кукурудза повинна бути світло-жовтого кольору і мати рівномірне покриття зернами від основи й до кінця качана.

Як варити кукурудзу

Про те, як правильно варити кукурудзу, можна дискутувати тривалий час. Адже й досі кулінари не дійшли одностайності: ставити качани відразу в холодну воду, чи опускати їх в каструлю вже під час кипіння води.

Реклама
Читайте також:
Як варити молоду картоплю: прості поради для приготування

Загальними є такі твердження:

Реклама
  • перед варінням качани підготуйте — обберіть з них лушпиння та інший бруд,
  • помийте під струменем холодної води.

Є дві поради перед варінням:

  1. Варто обирати кукурудзу приблизно однакового розміру. Таким чином, всі стручки зваряться одночасно.
  2. Нижнє тоненьке лушпиння можна і не очищувати, так кукурудза отримає насиченіший смак під час варіння.
Реклама

Скільки хвилин варити кукурудзу

Тепер даємо відповідь на головне питання — скільки хвилин варити кукурудзу. Ми будемо відштовхуватись від того факту, що кукурудзу ми поставили в каструлю одинакового розміру і відразу залили холодною водою.

Час варіння залежить від зрілості — чим дозрілішим є качан, тим більше часу потрібно на його приготування. Але загальний хронометраж такий:

  • молода кукурудза буде готовою через 30-35 хвилин (тут і далі час — від моменту закипання води),
  • середньої зрілості — через годину,
  • спілий качан насиченого жовтого кольору — через 1,5-2 години.

Якщо качани були попередньо замоченими у воді (мова про 2-3 години), то це пришвидшить процес варіння на кілька хвилин.

Чи потрібно солити воду перед варінням кукурудзи

Більшість кулінарів дають пораду не солити воду на самому початку приготування продукту. Адже так зерна кукурудзи можуть стати твердішими. Посолити трішки воду можна за 5 хвилин до готовності, а доводити ступінь солоності до ідеального (в кожного свій смак) варто вже на тарілці.

Варто пам’ятати, що зварена кукурудза під час остигання буде тверднути. А якщо посолити сильно воду, то цей процес пришвидшиться.

Раніше видання давало поради, як замаринувати кабачки на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно