Маринований перець з яблуками на зиму: рецепт, який проситимуть інші господині
Маринований перець на зиму можна приготувати за новим рецептом. Приміром, скомбінувати його з яблуками.
Рецепт вельми стандартний, але смак цього маринування просто неперевершений. Тут поєднується і легка кислинка від перцю, солод від яблука та пікантний смак спецій.
ВІДЕО ДНЯДля приготування закуски візьміть:
- 3 кілограми болгарського перцю,
- 2 кілограми яблук,
- 3 чайні ложки кориці,
- 3 зубчики часнику,
- 1 літр води,
- 300 мілілітрів оцту,
- 1 склянку цукру,
- 1 столову ложку солі,
- корицю.
Маринований перець з яблуками — рецепт
- Помийте перець та очистіть його від насіння. Далі наріжте його на смужки.
- Візьміть ці смужки перцю та поставте бланшуватися (3 хвилини). Далі відкиньте на друшляк та дайте остигнути.
- Яблука поріжте на смужки (можна спочатку розрізати на четвертинки, почистити від серцевини, а далі кожну четвертинку розріжте ще на 3-4 частинки, так і вийдуть смужки).
- Посипте яблука корицею та так само поставте бланшуватися на 3 хвилини.
- У стерилізовані літрові банки викладіть перець та яблука.
- Там часом готуємо маринад. Закип’ятіть воду, додайте в неї цукор, сіль та корицю. Варіть кілька хвилин на малому вогні, щоб розчинились інгредієнти.
- Під самий кінець вилийте оцет і відразу зніміть з вогню.
- Залийте гарячим маринадом банки та поставте стерилізуватись на 25 хвилин.
- Опісля стандартна процедура: закрийте, переверніть догори дном, окутайте рушником та хай остигають.
Перець — дуже гарний продукт, з якого можна приготувати безліч консервації.
Раніше видання подавало рецепт маринованих огірків на літрову банку.