Щоб була хрусткою: секрети приготування квашеної капусти
Восени чимало українських родин готують квашену капусту. Рецептів є багато і кожен обирає той, який йому до вподоби. Однак є кілька важливих порад, яких варто дотримуватись, аби капуста вийшла смачною та хрусткою.
Насамперед для приготування варто обирати капусту пізніх зимових сортів. Листя в них туге та щільне, а качани мають більшу концентрацію цукру.
ВІДЕО ДНЯЗвертати увагу також треба на те, аби овоч був свіжим, без пошкоджень і ознак гниття. Найкраще, якщо він нещодавно зрізаний.
Використовувати краще спеціальну тертку для капусти. Однак можна шинкувати і ножем. Але в такому випадку треба намагатись не надто подрібнити листя, бо воно розм’якне і капуста не буде хрусткою.
Також господині і кулінари зазначають, що для квашення найкраще підійдуть або скляні банки, або ж емальовані каструлі. Та важливо пам’ятати, що ємність із капустою треба поставити бродити у тепле місце.
РекламаНагадаємо, раніше ми опублікували рецепт салату на зиму, який здивує і родину, і гостей.