Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Щоб була хрусткою: секрети приготування квашеної капусти

Як квасити капусту, щоб вона була хрусткою

Восени чимало українських родин готують квашену капусту. Рецептів є багато і кожен обирає той, який йому до вподоби. Однак є кілька важливих порад, яких варто дотримуватись, аби капуста вийшла смачною та хрусткою.

Насамперед для приготування варто обирати капусту пізніх зимових сортів. Листя в них туге та щільне, а качани мають більшу концентрацію цукру.

ВІДЕО ДНЯ

Звертати увагу також треба на те, аби овоч був свіжим, без пошкоджень і ознак гниття. Найкраще, якщо він нещодавно зрізаний.

Читайте також:
Борщова заправка на зиму: простий рецепт приготування
Реклама

Використовувати краще спеціальну тертку для капусти. Однак можна шинкувати і ножем. Але в такому випадку треба намагатись не надто подрібнити листя, бо воно розм’якне і капуста не буде хрусткою.

Також господині і кулінари зазначають, що для квашення найкраще підійдуть або скляні банки, або ж емальовані каструлі. Та важливо пам’ятати, що ємність із капустою треба поставити бродити у тепле місце.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми опублікували рецепт салату на зиму, який здивує і родину, і гостей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно