Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закуска із баклажанів: простий рецепт смачної страви

Рецепт закуски з баклажанів

Любителі баклажанів оцінять рецепт закуски із цих овочів. Цю закуску легко приготувати, а її смак приємно здивує.

Для цього треба спочатку підготувати всі інгредієнти. Потрібні такі овочі: 1 кг баклажанів, 3 зубчики часнику, 1 гіркий перець. Також знадобиться кріп, лавровий лист, олія, оцет, цукор, сіль та вода.

ВІДЕО ДНЯ

Для початку треба нарізати кубиками баклажани і подрібнити кріп. Часник потрібно пропустити через спеціальний прес для часнику, а гострий перець дрібно порізати.

Далі варто приготувати маринад. Для цього варто додати у 1,5 літри води 1 столову ложку цукру, 2 ложки солі, лавровий лист та 100 мілілітрів оцту. Все це треба закип’ятити.

Реклама
Читайте також:
Знамените лечо по-закарпатськи: рецепт приготування

Коли маринад закипить, потрібно додати туди баклажани і варити впродовж 7-8 хвилин. Далі овочі треба закинути на друшляк, аби витекла вся рідина.

Реклама

Коли баклажани охолонуть, їх треба змішати із часником, гірким перцем, кропом і вилити в суміш 100 мілілітрів олії. Потім добряче перемішайте всі інгредієнти і поставте в холодильник мінімум на 12 годин для маринування. Деякі господині залишають і на добу.

А потім подавайте цю пікантну закуску на стіл. Перед подачею її можна прикрасити зеленню.

Нагадаємо, раніше видання писало про рецепт салату на зиму, який здивує і родину, і гостей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно