Як сушити гриби на зиму: кілька простих способів
Осінь — це сезон грибів. Саме осінні дари природи досвідчені грибники вважають найкращими і найсмачнішими.
Крім консервації та заморожування, любителі тихого полювання ще й сушать гриби на зиму. Засушені дари лісу зберігають неймовірний аромат та смак. І часто їх використовують для приготування супів та інших страв.
ВІДЕО ДНЯІснує кілька способів сушіння грибів. Розглянемо найпопулярніші з них. Це сушіння в природних умовах, у духовці та в спеціальній сушарці для овочів і фруктів. Однак перед тим, як сушити гриби, обов’язково переконайтеся, що вони їстівні. Якщо ви не впевнені в цьому, то краще їх викинути.
Якщо ви бажаєте скористатись природною сушкою грибів, тобто висушити їх на сонці, то грибочки потрібно або викласти на деко, або ж нанизати на нитку і поставити у підходяще місце. Але варто зважати ще на один нюанс — аби гриби обдувало вітром. Використовуючи такий метод, за 3-4 дні ви вже матимете сушені гриби.
РекламаТакож можна використовувати духовку. Для цього треба розкласти гриби на деко і поставити у розігріту до 70-80 градусів духову шафу. Сушити їх треба близько 6 годин, але при цьому необхідно відкрити дверцята або включити режим конвекції.
РекламаЩе один спосіб — це сушити гриби в спеціальній сушарці. Тоді нарізані дари лісу треба викласти в сушарку, поставити температуру 40-50 градусів і сушити їх приблизно 11-12 годин.
До речі, раніше видання писало про те, як правильно збирати гриби, адже є кілька важливих порад.