В жодному разі не розігрівайте цю їжу після довгого тримання, це може бути небезпечно
Люди звикли розігрівати їжу. Не завжди за раз вдається спожити все приготоване. Але, як зазначила лікарка, це може бути небезпечно.
Звісно, це не стосується всіх продуктів, але є деякі з них, які можуть призвести до харчового отруєння після їх повторного нагрівання.
ВІДЕО ДНЯПро це зазначила доктор Стейсі Дювенаж з Інституту природних ресурсів Грінвічського університету в Лондоні. Вона назвала кілька продуктів, які втрачають свою користь після охолодження та тривалого зберігання, а повторне нагрівання у мікрохвильовці може призвести до утворення в них небезпечних речовин. Надалі це може загрожувати отруєнням.
Першим у списку є рис. За словами лікарки, сирий рис містить бактерію Bacillus cereus. Хоча під час приготування їжі бактерія повинна загинути, але можуть залишитися спори.
Реклама«Ці спори можуть пережити процес приготування, а потім почати рости при кімнатній температурі. Цей вид бактерій здатний виробляти токсин, який може призвести до харчового отруєння», — попередила Дювенаж.
РекламаАби не було проблем, рис варто спожити за добу з часу приготування. Якщо його тримати більше і потім нагрівати, то це стає небезпечно для здоров’я.
Небезпечно довго тримати варені яйця, особливо в теплі. Подальше їх розігрівання може призвести до збільшення в них канцерогенних речовин.
Значаться в списку також гриби. Якщо їх зберігати при кімнатній температурі занадто довго, то можуть виникнути болі в животі або інші проблеми з травленням. У важких випадках ситуація може стати більш небезпечною.
РекламаЦе далеко не весь список продуктів, які не варто довго зберігати приготованими та повторно розігрівати. Але основні й найбільш небезпечні.
Раніше видання подавала доказове пояснення, чи дійсно вода з лимоном є настільки корисною.