Смачніше за магазинний: простий рецепт домашнього майонезу
Для того, щоб приготувати майонез у домашніх умовах, не потрібно мати особливі кулінарні здібності. Завдяки цим рецептам отримати смачний соус може кожен.
Особливістю приготування домашнього майонезу є те, що не обов’язково користуватися міксером, його можна замінити звичайним вінчиком. У обох випадках соус буде смачним, а головне — без жодних консервантів.
ВІДЕО ДНЯМайонез із яєчних жовтків
Для першого рецепту нам знадобляться наступні інгредієнти:
- один жовток;
- пів чайної ложки гірчиці;
- 100 грамів олії;
- пів чайної ложки лимонного соку;
- дрібку цукру та солі.
Спочатку у одну посудину помістіть жовток, гірчицю, сіль та цукор. Усе ретельно збийте за допомогою вінчика. Не поспішаючи, заливайте до отриманої маси олію. На готовність майонезу вказуватиме те, що він стає липким. Для досягнення більш молочного кольору додайте лимонного соку. Замінити його можна також яблучним або бальзамічним оцтом.
Домашній майонез із цілого яйця
Для цього рецепту знадобиться блендер і такі інгредієнти:
- яйце;
- 150 грамів олії;
- пів чайної ложки солі та стільки ж цукру;
- пів чайної ложки гірчиці;
- столова ложка лимонного соку.
Усі інгредієнти потрібно помістити у блендер та збивати. Залежно від вибору насадки можна регулювати час приготування. Таким чином, отримати домашній майонез можна буквально за кілька хвилин.
РекламаРецепт майонезу із молока
Для приготування соусу можна обійтися і без яєць. Проте цей рецепт потребує додавання молока, бажано, щоб воно мало жирність 2,5%.
Із інгредієнтів потрібно підготувати:
- 150 грамів молока;
- 300 грамів олії;
- 2-3 чайні ложки гірчиці;
- 1 столова ложка соку лимона;
- сіль та цукор.
Молоко для майонезу повинне бути кімнатної температури, влийте його в ємність для блендера. Після цього додайте олію та збивайте блендером, доки маса не стане густою. Додайте інші інгредієнти та продовжуйте збивати до 10 секунд.
Раніше видання PMG.ua публікувало рецепт піци, яку можна приготувати усього за 10 хвилин. Для цього не потрібно навіть використовувати духову шафу.