Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Усі інгредієнти уже на вашій кухні: як легко приготувати батон

Для цього не потрібні особливі кулінарні здібності: рецепт батона

Якщо ви хочете порадувати рідних свіжоспеченою випічкою або не бажаєте іти до магазину по хліб, подаємо рецепт батона, який можна приготувати самотужки.

Для приготування домашнього батона не потрібно особливих кулінарних вмінь. Головне — слідувати рецепту та власним відчуттям.

ВІДЕО ДНЯ

Отже, потрібні наступні інгредієнти:

  • 360 грамів борошна;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1,5 чайної ложки дріжджів;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 220 мл теплої води;
  • 30 мл олії;
  • для змащування — молоко або яйце.
Реклама
Читайте також:
Млинці на молоці від Клопотенка: як їх готує відомий кухар

Рецепт домашнього батона

1. Спершу потрібно просіяти борошно через сито та додати інші компоненти, потрібні для рецепту. Тоді — усе добре перемішати, накрити та залишити на 10 хвилин.

Реклама

2. Наступним кроком є замішування тіста. Для цього необхідно присипати поверхню борошном та змастити руки олією. Замішувати тісто треба протягом 5-10 хвилин, після чого відкласти на 45 хвилин у тепле місце.

3. Далі потрібно вийняти тісто та замішати наступним способом: спершу розтягнути, тоді — скрутити у рулет та зробити «равлика». Так повторити тричі.

4. Уже сформоване у форму батона тіста переставити на пергамент та дати підійти впродовж 40-50 хвилин. Зробити декілька надрізів та змастити молоком або яйцем.

Реклама

5. Випікати батон потрібно близько пів години при температурі 180°. Час у кожного може дещо відрізнятися, адже усе залежить від духової печі.

Батон готовий! Його можна куштувати із супом чи борщем, мастити маслом або варенням та навіть їсти просто так.

Таокж одним із цікавих рецептів є конвертики, які можна приготувати із лаваша та дкількох інгредієнтів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно