Просто, але дуже смачно: три рецепти вергунів від переможниці «МастерШеф»
Переможниця 12 сезону «МастерШеф» Валерія Матрохіна спробувала різні рецепти вергунів та розповіла, який із них найкращий.
На своїй сторінці у TikTok Валерія Матрохіна поділилася трьома рецептами вергунів: на сметані з бренді, київські та на кефірі. Також вона розповіла, який їй сподобався найбільше.
ВІДЕО ДНЯВергуни на сметані з бренді
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна;
- ½ склянки сметани;
- 3 жовтки;
- 1 ст л цукру;
- ¼ ч л солі;
- 2 ст л коньяка, бренді, рому, горілки
Рецепт вергунів від переможниці «МастерШеф»:
- Збиваємо жовтки з цукром, сіллю, сметаною та бренді до однорідності.
- Додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто і залишаємо відпочивати на поверхні під тарілкою, хвилин на 30.
- Розкочуємо тісто, нарізаємо ромбами, робимо насічку всередині і прокручуємо один край.
- Смажимо у великій кількості розігрітої олії до золотавого кольору.
- Викладаємо на паперові рушники, потім присипаємо пудрою або поливаємо медом, варенням.
Київські вергуни
Для них знадобиться:
- 3 склянки борошна;
- 3 яйця — 3 ст л цукру;
- 2 ст л розтопленого масла;
- ½ ст л бренді, рому, коньяку;
- 3 ст л молока; 12 шт тертого мигдалю
Щоб приготувати вергуни за рецептом Валерії Матрохіної потрібно:
- Збити яйця з цукром в піну, потім додаємо розтоплене масло, бренді, молоко та тертий мигдаль.
- Добре розмішати, потрохи ввести просіяне борошно і змішати тісто руками.
- Далі все теж саме, що і в першому рецепті.
Вергуни на кефірі
Для приготування потрібно підготувати:
1 яйце;
250 мл теплого кефіру;
450 г борошна;
дрібка солі;
Реклама4 ст л цукру;
2 ст л олії;
1 ч л соди
Переможниця «МастерШеф» поділилася і таким рецептом:
- Збиваємо яйця, цукор та сіль до поєднання. Потім додаємо теплий кефір і соду. Перемішуємо. Потім олію і знов мішаємо.
- Вводимо просіяне борошно, замішуємо руками.
- Вимішуємо тісто рівно до того моменту, коли воно перестане липнути до рук. Не додавайте занадто багато борошна, через те, що тісто стане занадто тугим.
- Так само лишаємо відпочивати під кришкою.
- Під час смаження тісто добре підіймається, тому самі обирайте товщину розкочування.
«Перші вергуни на сметані виходять дуже щільними, хрумкими, більш схожі на печиво. Вергуни за другим рецептом мають цікавий присмак мигдалю, точно мають право на існуваня, але не є такими повітрятними та хрумкими», — розповіла Валерія Матрохіна. Її фаворитом став саме останній рецепт.
Раніше повідомлялось, який один цікавий інгредієнт зробить рецепт крабового салату неперевершеним.