Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як зберегти твердий сир довше: секрети свіжості та смаку

Як зберегти твердий сир довше: секрети свіжості та смаку

Твердий сир — це універсальний продукт, який можна використовувати для приготування бутербродів, салатів, піци, пасти та багатьох інших страв. Варто знати, як правильно його зберігати.

Існує кілька простих способів, які допоможуть зберегти твердий сир свіжим та смачним протягом тривалого часу.

ВІДЕО ДНЯ

І розпочнемо ми з температури зберігання, яка дає змогу якомога довше залишатись йому в правильній консистенції та не пліснявіти.

Ідеальна температура для зберігання твердого сиру становить від +4°C до +8°C. Занадто висока температура може призвести до того, що сир стане м’яким і втратить свій смак, а занадто низька — до того, що він стане сухим і крихким.

Реклама
Читайте також:
Піца з лаваша на сковороді: 1 простий рецепт та ще 1 незвичний, з подвійною основою

Дуже важливою є упаковка. Сир не любить різких перепадів температури та вологості. Тому важливо правильно його зберігати.

Реклама

Найкраще використовувати пергаментний папір, який дозволяє сиру «дихати». Також можна використовувати харчову плівку, але в цьому випадку важливо зробити кілька отворів, щоб забезпечити циркуляцію повітря.

Таким чином, зберігайте сир у найхолоднішій частині холодильника, але не біля задньої стінки, де температура може бути занадто низькою. Найкраще місце — це нижня полиця або ящик для сиру.

В жодному разі не зберігайте продукт, якщо на ньому з’явились ознаки псування.

Реклама

Раніше видання розповідало, як приготувати салат Цезар по-домашньому.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно