Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Персоналізація прикрас: як зробити хрестик унікальним

Персоналізація прикрас: як зробити хрестик унікальним

Натільний символ віри має глибоке історичне й духовне значення. Християнська прикраса слугує джерелом сили, надії для вірян.

Хрестик може бути пам’яттю про важливі події або сімейною реліквією, що передається з покоління в покоління. Щоби перетворити його на індивідуальний символ віри, звертаються до ювелірів, аби персоналізувати прикрасу. Це дає змогу зробити її по-справжньому унікальною та надати ще більшого значення. Крім того, майстри створюють прикраси за ескізом, зважаючи на побажання замовників. 

ВІДЕО ДНЯ

Популярні способи персоналізації хрестика

Ювелірний виріб слугує ідеальним подарунком на хрестини, день народження, ювілей чи іншу особливу подію. Незалежно від того, чи ви вибираєте класичний дизайн або сучасний стиль, є достатньо способів зробити хрестик срібний унікальним та персональним. 

Техніка гравіювання

Реклама

Її вважають одним із найпоширеніших і ефективних варіантів додати прикрасі власного стилю. На поверхню виробу можна нанести текстові гравіювання у вигляді:

  • імен або ініціалів власника;
  • важливих дат, серед яких день хрещення, першого причастя, весілля або інших вагомих подій;
  • цитат із Біблії — коротких віршів або фраз, які мають для вас особливе значення;
  • особистих повідомлень — слів, які ви хочете зберегти поруч із собою.
Реклама

Вибираючи текст для гравіювання, продумайте його значення, оскільки він буде з власником довго. Варто виділити час на свідомий пошук тексту, а також визначитися зі шрифтом. Враховуйте розмір поверхні хрестика, щоб розмістити напис без втрати читабельності. На маленьких виробах доречний вигляд мають короткі повідомлення або ініціали. Крім тексту, натільну прикрасу можна персоналізувати гравіюванням у формі релігійних або особистих символів, знаків.

Персоналізація прикрас: як зробити хрестик унікальним – 01

Художні техніки

Додати яскравих елементів на хрестик можна за допомогою емальованого покриття. Кольорову склоподібну речовину наносять на металеву поверхню, формуючи унікальні складні візерунки, що гідні називатися витворами мистецтва. Переваги емальованого покриття полягають у можливості створювати насичені та стійкі кольори, які не тьмяніють із часом. Крім того, поверхня стає стійкою до подряпин і зносу.

Реклама

Хрестики з емаллю можуть нести в собі особливу символіку, оскільки кожному кольору відповідає конкретне значення. Синій асоціюють із вірою й небесами, червоний — з кров’ю і жертвою Христа, а білий — із чистотою та святістю. На поверхні хрестика стильний вигляд мають складні візерунки у формі релігійних символів, а також рослинні орнаменти й абстракції.

Вибір ланцюжка 

Пошук основи для християнської підвіски є важливим кроком у створенні унікальної та значущої прикраси. З огляду на матеріал, товщину, стиль, тип застібки, ви можете підібрати ланцюжок, який найкраще відповідає хрестику, підкреслюючи його красу та символіку. Використання додаткових елементів, наприклад, підвісок, медальйонів надає виробу ще більшого значення, створює його гармонійний та завершений вигляд.

Персоналізація хрестика робить його не тільки естетично привабливим, але й значущим символом, що несе важливий сенс для власника. Від гравіювання у вигляді імен, дат, фраз, до вибору ланцюжка та його особливостей — є достатньо способів перетворити християнський виріб на унікальний. Зважайте на значення, стиль і якість виконання роботи, щоб створити дійсно особливу прикрасу, яка стане справжнім символом віри та відданості.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно