Як приготувати хрусткі малосольні огірки: простий рецепт
Сезон маринування огірків вже розпочався. Однак багатьом смакують не лише мариновані огірки, але й малосольні. Тому пропонуємо рецепт малосольних огірків.
Приготувати малосольні огірки легко і це не потребує багато часу. До того ж, наступного дня такі огірочки вже можна вживати.
ВІДЕО ДНЯІнгредієнти:
- свіжі огірки — 1 кг;
- цукор — 1 ч. л.;
- сіль — 2 ст. л.;
- кріп — 5 шт.;
- листя хрону — 2 шт.;
- чорний перець горошком — 8-9 шт.;
- часник — 3-4 зубчики;
- вода — 1 л;
- лавровий лист — 3-4 шт.
Рецепт малосольних огірків
- Спочатку треба ретельно помити огірки, а потім залишити їх на 3-4 години у холодній воді. Огірки краще брати невеликі, але приблизно однакового розміру.
- Далі треба обрізати «хвостики» огірків з обох боків. Закип’ятити воду, розчинити в ній цукор та сіль. Потім воду треба охолодити.
- На дно емальованої каструлі потрібно поставити кріп, лавровий лист, листя хрону, очищений часник та чорний перець.
- Потім треба поставити огірки і залити їх охолодженим розсолом. Зверху треба щільно придавити кришкою і залишити огірочки на кухні на одну добу. І все, вже через добу огірки будуть готові до вживання. Смачного!
Нагадаємо, раніше видання писало, як приготувати кабачки з лимоном на зиму.