Кабачки на зиму з лимоном: таку смакоту варто приготувати
Молоді кабачки на зиму можна замаринувати по-новому. Наприклад, з лимоном. Такий рецепт простий та не потребує багато часу на приготування.
Відразу зазначимо, що для цього рецепту підходять тільки молоді кабачки, в яких ще дуже м’яке насіння.
ВІДЕО ДНЯАвтором смачної страви є відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. Він радить відразу маринувати у великій ємності з кришкою. Чому так — далі дізнаєтесь.
РекламаЗагалом список інгредієнтів виглядає так:
- кабачки — 1 кілограм,
- лимон — 1 шт.,
- часник — 6 зубчиків,
- кріп — беріть за смаком, але не більше 1 пучка,
- лавровий лист — 5 листочків,
- чорний перець — 5 горошин,
- соняшникова олія — 50 мл,
- сіль — 1 чайна ложка.
Як готувати кабачки на зиму з лимоном
- Помийте кабачки, зріжте кінчики. Кожен кабачок розріжте навпіл, а далі — брусочками.
- Закип’ятіть 2 літри води та залийте ці брусочки окропом на 3 хвилини. Далі злийте воду (обережно, вона буде ще гарячою — ред.).
- Поставте у ємність, де будете маринувати кабачки. Помитий кріп дрібно поріжте та посипте кабачки. Вичавіть зубчики часнику, додайте перець, лавровий лист, сіль та соняшникову олію.
- Вичавіть сік лимона. Все це перемішайте та накрийте кришкою. Залиште на 2 години маринуватись.
- Бажано періодично помішувати кабачки, щоб вони рівномірно промаринувались.
- Викладіть у простерилізовані банки та прокип’ятіть 20 хв.
- Закрутіть кришками, переверніть догори дном та залиште остигати.
Раніше видання інформувало, як приготувати новий салат з кабачків на зиму.