Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кабачки на зиму з лимоном: таку смакоту варто приготувати

Кабачки на зиму з лимоном: таку смакоту варто приготувати

Молоді кабачки на зиму можна замаринувати по-новому. Наприклад, з лимоном. Такий рецепт простий та не потребує багато часу на приготування.

Відразу зазначимо, що для цього рецепту підходять тільки молоді кабачки, в яких ще дуже м’яке насіння.

ВІДЕО ДНЯ

Автором смачної страви є відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. Він радить відразу маринувати у великій ємності з кришкою. Чому так — далі дізнаєтесь.

Читайте також:
Мариновані огірки — рецепт на 1 літрову банку без стерилізації
Реклама

Загалом список інгредієнтів виглядає так:

  • кабачки — 1 кілограм,
  • лимон — 1 шт.,
  • часник — 6 зубчиків,
  • кріп — беріть за смаком, але не більше 1 пучка,
  • лавровий лист — 5 листочків,
  • чорний перець — 5 горошин,
  • соняшникова олія — 50 мл,
  • сіль — 1 чайна ложка.
Реклама

Як готувати кабачки на зиму з лимоном

  1. Помийте кабачки, зріжте кінчики. Кожен кабачок розріжте навпіл, а далі — брусочками.
  2. Закип’ятіть 2 літри води та залийте ці брусочки окропом на 3 хвилини. Далі злийте воду (обережно, вона буде ще гарячою — ред.).
  3. Поставте у ємність, де будете маринувати кабачки. Помитий кріп дрібно поріжте та посипте кабачки. Вичавіть зубчики часнику, додайте перець, лавровий лист, сіль та соняшникову олію.
  4. Вичавіть сік лимона. Все це перемішайте та накрийте кришкою. Залиште на 2 години маринуватись.
  5. Бажано періодично помішувати кабачки, щоб вони рівномірно промаринувались.
  6. Викладіть у простерилізовані банки та прокип’ятіть 20 хв.
  7. Закрутіть кришками, переверніть догори дном та залиште остигати.

Раніше видання інформувало, як приготувати новий салат з кабачків на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно