Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Ожина та її корисні властивості: кому найперше потрібно її вживати

Ожина та її корисні властивості: кому найперше потрібно її вживати

Ожина та її корисні властивості: кому найперше потрібно її вживати

Ожина зазвичай починає достигати з початку липня, але все залежить від погоди. Вживають її першочергово через корисні властивості, але й смак вона має відмінний.

У цій статті ми розглянемо ключові корисні властивості ожини та чому варто включити її у свій раціон.

ВІДЕО ДНЯ

Ожина багата на антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами в організмі. Вільні радикали можуть призводити до пошкодження клітин і сприяти розвитку хронічних захворювань, таких як рак та серцево-судинні захворювання. Вживання ожини може допомогти зменшити ризик цих захворювань.

Читайте також:
Називають королівською ягодою: чим корисний аґрус та кому найперше його потрібно їсти
Реклама

Ожина містить волокна, магній і калій, які є важливими для підтримки здоров’я серцево-судинної системи. Волокна допомагають знижувати рівень холестерину, що своєю чергою зменшує ризик серцевих захворювань. Магній і калій сприяють нормалізації артеріального тиску та забезпечують нормальну роботу серця.

Вітамін С, який у великій кількості міститься у ягодах, є потужним антиоксидантом і імуномодулятором. Він допомагає підвищити імунітет, захищаючи організм від інфекцій і захворювань.

Реклама

Регулярне споживання ожини може допомогти зміцнити імунну систему та поліпшити загальний стан здоров’я.

Які є протипоказання для вживання ожини?

Ожина може викликати алергічні реакції у деяких людей. Також її вживання у великій кількості може спричинити проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Тому вживати її можна тільки в помірних кількостях.

Раніше видання розповідало, чим корисна смородина.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно