Для затишного осіннього вечора: рецепт міні піц у вигляді гарбузів
Міні піци у вигляді гарбузів — чудова ідея для осіннього вечора. Рецептом випічки поділилася блогерка Валерія Велигура.
Така випічка точно сподобається і дорослим, і дітям. Міні піци також підійдуть для осіннього ярмарку у садочку чи школі.
ВІДЕО ДНЯ«Можна взяти улюблене дріжджове тісто (як це зробила я) або придбати готове листково-дріжджове», — радить блогерка.
Читайте також:
Інгредієнти:
Для тіста:
- 450-500 г борошна
- 15 г живих або 5 г сухих дріжджів
- 30 г цукру
- дрібка солі
- 200 мл молока
- 1 яйце
- 30 г вершкового масла
- 30 мл олії
Для начинки:
- томатний соус;
- салямі;
- багато сиру.
Приготування:
- У глибоку ємність просіяти 300 г борошна, додати цукор, сіль, дріжджі й перемішати.
- В окремій ємності поєднати тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло та олію. Додати рідкі інгредієнти до сухих та добре перемішати.
- Поступово просіяти борошно, що залишилося, і замісити м’яке еластичне тісто (борошна може піти як більше, так і менше, головне, не забити його — воно повинно бути дуже м’яким).
- Тісто покласти у глибоку ємність, накрити харчовою плівкою, рушником і прибрати в тепле місце на 30-40 хв. Блогерка поклала у розігріту до 30-40 градусів духовка.
- Зібрати піци-булочки. Тісто, що піднялося, поділити приблизно на 12 частин і кожну розкотити у коло. В центр покласти начинку та добре защепити краї.
- Надати форму гарбузів за допомогою нитки.
- Покласти булочки-піци на лист з пергаментом, накрити харчовою плівкою, рушником і прибрати в тепле місце на 10-15 хв.
- Після цього випікати у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хв.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пісні голубці з грибами.