Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Виноград в сиропі на зиму: готуємо смачний десерт для всієї родини

Виноград в сиропі на зиму: готуємо смачний десерт для всієї родини

Виноград в сиропі на зиму: готуємо смачний десерт для всієї родини

Коли винограду дуже багато, то шукаєш способи зберегти його на зиму. Можна зробити компот і закрити у банки, а можна — виноград у сиропі.

Виноград в сиропі має відмінні смакові якості та зберігає вітаміни. Це чудовий десерт для всієї родини, який можна подати як самостійно, так і в поєднанні з іншими стравами — млинцями та оладками.

ВІДЕО ДНЯ

Перед тим, як готувати, зберемо все необхідне. Ось список інгредієнтів для консервування винограду в сиропі:

  • виноград (можна міксувати — темного та світлого сорту) — 1 кг,
  • вода — 1 літр,
  • цукор — 500 г,
  • лимонна кислота — ¼ чайної ложки (для збереження кольору ягід).
Реклама
Читайте також:
Користь винограду для організму: кому найперше варто його вживати

Рецепт, як готувати виноград в сиропі на зиму

  1. Спершу добре промийте ягоди винограду під проточною водою. Потім обережно відділіть ягоди від гілочок, стараючись не пошкодити шкірку (щоб ягідки не «тріснули»).
  2. У великій каструлі змішайте воду з цукром. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився. Коли сироп почне кипіти, додайте лимонну кислоту.
  3. Розкладіть підготовлений виноград по стерилізованих банках. Не заповнюйте банки до країв — залиште трохи простору для сиропу.
  4. Залийте ягоди гарячим сиропом, накрийте банки кришками та простерилізуйте їх у великій каструлі з водою (10-15 хвилин для банок 0,5 літра).
  5. Після стерилізації щільно закрутіть кришки, переверніть банки догори дном і залиште охолоджуватися під теплою ковдрою.
Реклама

Раніше видання публікувало рецепт яблучного пирога на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно