Виноград в сиропі на зиму: готуємо смачний десерт для всієї родини
Коли винограду дуже багато, то шукаєш способи зберегти його на зиму. Можна зробити компот і закрити у банки, а можна — виноград у сиропі.
Виноград в сиропі має відмінні смакові якості та зберігає вітаміни. Це чудовий десерт для всієї родини, який можна подати як самостійно, так і в поєднанні з іншими стравами — млинцями та оладками.
ВІДЕО ДНЯПеред тим, як готувати, зберемо все необхідне. Ось список інгредієнтів для консервування винограду в сиропі:
- виноград (можна міксувати — темного та світлого сорту) — 1 кг,
- вода — 1 літр,
- цукор — 500 г,
- лимонна кислота — ¼ чайної ложки (для збереження кольору ягід).
Рецепт, як готувати виноград в сиропі на зиму
- Спершу добре промийте ягоди винограду під проточною водою. Потім обережно відділіть ягоди від гілочок, стараючись не пошкодити шкірку (щоб ягідки не «тріснули»).
- У великій каструлі змішайте воду з цукром. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився. Коли сироп почне кипіти, додайте лимонну кислоту.
- Розкладіть підготовлений виноград по стерилізованих банках. Не заповнюйте банки до країв — залиште трохи простору для сиропу.
- Залийте ягоди гарячим сиропом, накрийте банки кришками та простерилізуйте їх у великій каструлі з водою (10-15 хвилин для банок 0,5 літра).
- Після стерилізації щільно закрутіть кришки, переверніть банки догори дном і залиште охолоджуватися під теплою ковдрою.
Раніше видання публікувало рецепт яблучного пирога на зиму.