Домашні пампушки з часниковим соусом: новий рецепт
Вчимося, як приготувати домашні пампушки. На цей раз ми подаватимемо їх з часниковим соусом.
Коли ми чуємо слово пампушки, у багатьох одразу виникають асоціації з борщем. Адже пампушки з часником дуже часто подають саме до згаданої української страви.
ВІДЕО ДНЯНаразі ми публікуємо рецепт, як приготувати пампушки в домашніх умовах. Подавати будемо з часниковим соусом.
РекламаПеред тим як розпочати, важливо підготувати всі необхідні інгредієнти. Ось що знадобиться:
- 500 г борошна,
- 250 мл теплої води,
- 1 столова ложка цукру,
- 10 г свіжих дріжджів (або 1 чайна ложка сухих),
- 1 чайна ложка солі,
- 2 столові ложки олії,
- 3-4 зубчики часнику,
- пучок свіжої петрушки (для аромату).
Покроковий рецепт, як приготувати пампушки
- У глибокій мисці змішайте теплу воду, дріжджі та цукор. Дайте суміші постояти 10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися і почали «працювати».
- Після цього додайте сіль, олію та поступово всипайте просіяне борошно. Замісіть м’яке тісто, яке не липне до рук.
- Накрийте тісто чистим рушником і поставте його в тепле місце на 1-1,5 години. Воно повинне збільшитися в об’ємі приблизно вдвічі. Це дуже важливо, адже саме від цього залежить легкість та пухкість пампушків.
- Коли тісто підніметься, розділіть його на невеликі кульки, приблизно однакового розміру. Викладіть їх на деко, злегка змащене олією, і залиште ще на 15 хвилин, щоб вони трохи «відпочили» і знову піднялися.
- Розігрійте духовку до 200°C. Випікайте пампушки приблизно 20-25 хвилин, поки вони не стануть золотистими зверху.
Часниковий соус для пампушків
Поки пампушки печуться, приготуйте соус. Для цього очистьте зубчики часнику, дрібно їх наріжте або натріть на тертці. Додайте трохи олії та дрібно порізану петрушку.
Коли пампушки вийдуть із духовки, одразу змажте їх цим ароматним соусом. Часник зробить їх ще більш апетитними та додасть пікантної нотки.
РекламаРаніше видання публікувало рецепт чотирьох дуже простих пісних страв з картоплі.