Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Домашні пампушки з часниковим соусом: новий рецепт

Домашні пампушки з часниковим соусом: новий рецепт

Вчимося, як приготувати домашні пампушки. На цей раз ми подаватимемо їх з часниковим соусом.

Коли ми чуємо слово пампушки, у багатьох одразу виникають асоціації з борщем. Адже пампушки з часником дуже часто подають саме до згаданої української страви.

ВІДЕО ДНЯ

Наразі ми публікуємо рецепт, як приготувати пампушки в домашніх умовах. Подавати будемо з часниковим соусом.

Читайте також:
Паштет з курячої печінки по-домашньому та як спеціями покращити смак
Реклама

Перед тим як розпочати, важливо підготувати всі необхідні інгредієнти. Ось що знадобиться:

  • 500 г борошна,
  • 250 мл теплої води,
  • 1 столова ложка цукру,
  • 10 г свіжих дріжджів (або 1 чайна ложка сухих),
  • 1 чайна ложка солі,
  • 2 столові ложки олії,
  • 3-4 зубчики часнику,
  • пучок свіжої петрушки (для аромату).
Реклама

Покроковий рецепт, як приготувати пампушки

  1. У глибокій мисці змішайте теплу воду, дріжджі та цукор. Дайте суміші постояти 10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися і почали «працювати».
  2. Після цього додайте сіль, олію та поступово всипайте просіяне борошно. Замісіть м’яке тісто, яке не липне до рук.
  3. Накрийте тісто чистим рушником і поставте його в тепле місце на 1-1,5 години. Воно повинне збільшитися в об’ємі приблизно вдвічі. Це дуже важливо, адже саме від цього залежить легкість та пухкість пампушків.
  4. Коли тісто підніметься, розділіть його на невеликі кульки, приблизно однакового розміру. Викладіть їх на деко, злегка змащене олією, і залиште ще на 15 хвилин, щоб вони трохи «відпочили» і знову піднялися.
  5. Розігрійте духовку до 200°C. Випікайте пампушки приблизно 20-25 хвилин, поки вони не стануть золотистими зверху.

Часниковий соус для пампушків

Поки пампушки печуться, приготуйте соус. Для цього очистьте зубчики часнику, дрібно їх наріжте або натріть на тертці. Додайте трохи олії та дрібно порізану петрушку.

Коли пампушки вийдуть із духовки, одразу змажте їх цим ароматним соусом. Часник зробить їх ще більш апетитними та додасть пікантної нотки.

Реклама

Раніше видання публікувало рецепт чотирьох дуже простих пісних страв з картоплі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно