Пісне меню: чотири дуже прості пісні страви з картоплі
15 листопада почнеться Різдвяний піст, який триватиме 40 днів. Це час, коли вірники дотримуються строгого посту та не вживають м’ясо, молоко, яйця та супутні продукти.
У нашій публікації ми подаємо прості пісні страви з картоплі, які можна приготувати вдома. Адже страви з картоплі є, очевидно, найпопулярнішими у період посту. Продукт простий, звичний для нас та і рецептів безліч.
ВІДЕО ДНЯТушкована картопля у томатному соусі
Ця пісна страва готується дуже легко і має неабиякий смак. До того ж, такий рецепт урізноманітнить пісне меню під час Різдвяного посту.
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
Реклама- 1 кг картоплі;
- 4 великі помідори;
- 3 цибулі;
- 1 столова ложка томатної пасти;
- 5 столових ложок олії;
- 1 чайна ложка паприки;
- зелень;
- сіль за смаком.
Рецепт тушкованої картоплі у томатному соусі:
- Почистьте та подрібніть цибулю. Потім підсмажте її до золотавої скоринки на олії.
- Далі додайте до цибулі томатну пасту. Очистьте від шкірки один помідор, поріжте його і теж додайте до цибульки.
- Смажте, помішуючи, аж поки рідина у сковорідці не випарується. Далі додайте паприку і добре перемішайте.
- Картоплю почистьте, наріжте кружечками, додайте в сковорідку до решти інгредієнтів і обсмажте. Коли картопля підрум’яниться, влийте трохи гарячої води, посоліть і тушкуйте до готовності.
- Перед тим, як знімати страву з плити, додайте подрібнену зелень, а також поріжте томати, які залишились, і додайте до страви. Протушкуйте ще 3-4 хвилини. Страву подавайте на стіл гарячою, так вона смакує найкраще.
«Картопляний млинець»
Цю страву полюбляють готувати в Італії. Мова про такий собі «картопляний млинець» з часником.
Для приготування нам необхідно взяти (з розрахунку на порцію):
- три більші картоплини,
- два зубчики часнику,
- пучок петрушки,
- олію,
- спеції.
Рецепт приготування:
- Спочатку у підсоленій воді відваріть картоплю в мундирі. Опісля її остудіть, зніміть шкірку та потопчіть виделкою.
- Влийте трохи олії в сковорідку і підсмажте рубаний часник. Це необхідно для того, щоб він віддав свій аромат. Опісля його вийміть.
- Подрібніть злегка петрушку, вкиньте її у розім’яту картоплю, посоліть і поперчіть. Потім з цього на сковорідці сформуйте такий собі млинець.
- Смажити потрібно на сильному вогні до золотистої скоринки з обох боків.
- Подавати потрібно відразу, поки скоринка не розм’якла.
Пісні картопляні котлети
Наші прості пісні страви з картоплі також включають дуже смачні котлети. Готувати їх ми будемо з:
Реклама- близько 800 грамів картоплі,
- 2-3 морквин,
- борошна (4 столові ложки),
- манної крупи (40 грамів),
- 2 столових ложок олії.
Рецепт пісних котлет:
- Більшу частину картоплі відваріть та зробіть з неї звичайне пюре.
- Буквально дві жмені картоплі натріть на крупній тертці разом із морквою.
- Змішайте це, додайте борошно і манку. Ще раз гарно вимішайте. Залиште на 15-20 хвилин постояти.
- Опісля тісто посоліть і додайте необхідних спецій та влийте 2 ложки олії. Ще раз гарно вимішайте.
- Далі все як і у звичайних котлет. Сформуйте їх та обсмажте з двох сторін. А щоб вони не прилипали до рук та мали золотистий колір, обваляйте їх злегка у муці.
Картопля по-селянськи
Ну і на завершення пропонуємо відеорецепт картоплі по-селянськи. Погодьтесь, це страва дуже проста, але неймовірно смачна.
З інгредієнтів нам потрібно:
- 10 картоплин середніх розмірів,
- олія — 3 ст. ложки,
- сушені трави (до прикладу, орегано),
- спеції.
Нижче можна побачити коротенький відеорецепт.
Зазначимо, що раніше видання писало про те, які пісні страви готують на Святвечір.