Імбирне печиво: рецепт святкової випічки
Імбирне печиво щороку готують напередодні зимових свят. Цей смаколик полюбляють і дорослі, і діти. До того ж, він чудово підійде до чаю прохолодними зимовими вечорами.
Як приготувати імбирне печево, яке буде смакувати усій родині? Дуже легко. Сьогодні публікуємо рецепт, який ви можете приготувати або самостійно, або разом із своїми дітками.
ВІДЕО ДНЯІмбирне печиво: рецепт
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 200 г;
- куряче яйце — 1 штука;
- вершкове масло — 100 г;
- цукор — 1 склянка;
- розпушувач — 1 чайна ложка;
- мед — 3 чайні ложки;
- тертий імбир — 2,5 чайні ложки;
- молота кориця — 1 чайна ложка;
- молотий карамон — 1 чайна ложка;
- мелена гвоздика — 1 чайна ложка.
Читайте також:
Приготування
Реклама- Змішайте у ємності всі спеції, додайте тертий імбир. Всипте борошно, додайте розпушувач і розмішайте.
- В окремій ємності змішайте за допомогою міксера розм’якшене масло та цукор. Додайте яйце і мед.
- В яєчно-масляну суміш додайте борошно і добре перемішайте.
- Вимісіть тісто руками і поставте на 2 години у холодильник.
- Через 2 години дістаньте тісто і розкатайте його. Тісто має бути доволі тоненьким. Далі за допомогою спеціальних форм виріжте фігурки.
- Змастіть деко олією і викладіть печиво. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 5-8 хвилин.
Нагадаємо, раніше видання публікувало рецепти закусок на Новий рік.