Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 314 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 16 200+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 200+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 400+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Небезпека на вашій кухні: такі яблука краще викреслити зі свого раціону

Небезпека на вашій кухні: такі яблука краще викреслити зі свого раціону

Небезпека на вашій кухні: такі яблука краще викреслити зі свого раціону

Вживання яблук загалом корисне, однак мало хто знає, що деякі з улюблених фруктів є небезпечними та можуть нашкодити здоров’ю. Які яблука є небезпечними та чому — читайте у матеріалі.

Купуючи товар у магазині ми звертаємо увагу на етикетку, термін придатності, але не завжди зовнішній вигляд фруктів може свідчити про їхню безпеку.

ВІДЕО ДНЯ

Яблука насичені вітамінами та повинні входити до вашого раціону, однак обирати їх потрібно ретельно.

Часто фрукти у магазинах покривають воском, щоб вони мали привабливий вигляд, однак він становить хімікати, які можуть бути небезпечними для організму. Такі яблука краще споживати, ретельно промивши у гарячій воді та видаливши шкірку. Так ви уникнете небезпеки.

Реклама
Читайте також:
Таке авокадо взагалі рекомендують не купувати: що має насторожити

Обираючи фрукти, ви могли бачити на них сліди від нігтів чи інші механічні пошкодження. Деякі люди таким чином перевіряють товар, хоч так робити не можна. Здавалося б, це незначні подряпини, але такі яблука краще не брати, адже всередині вже міг початися процес розвитку бактерій. Якщо ви тільки вдома побачили ці ушкодження, то відмовтеся від споживання фрукта, адже відрізати пошкоджену частину буде недостатньо.

Реклама

Недозрілі плоди яблук також можуть нести небезпеку, особливо для людей з гастритом чи проблемами травлення.

Занадто ідеальні яблука викликають підозру, чи не так? Справді, деякі виробники можуть використовувати нітрати під час вирощення. Такі фрукти зазвичай мають рівномірне забарвлення та довший термін зберігання. Краще обирати натурально вирощені яблука, бо надмірне вживання нітратів може бути небезпечними, особливо для дітей.

Плісняві яблука категорично не можна брати, адже це може спричинити отруєння.

Реклама

Ці прості поради допоможуть вам зробити правильний виріб у магазині та захистити себе і рідних від небезпек.

Раніше видання розповідало, які мандарини не можна купувати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно