Таке авокадо взагалі рекомендують не купувати: що має насторожити
Авокадо є дуже популярним в Україні. Про його користь розповідають ледь не усі блогери та фітнес-тренери. Але чи можна купити неякісний фрукт та на що звернути увагу?
Дійсно, авокадо багате на корисні жири, вітаміни та мінерали. Але чи знали ви, що не кожен фрукт варто класти до кошика? Є певні ознаки, які вказують на те, що він може бути шкідливим або просто неякісним.
ВІДЕО ДНЯПерш за все, звертайте увагу на колір шкірки. Хоча темна шкірка може бути нормальною для деяких сортів авокадо, вона також може сигналізувати про те, що фрукт перезрілий. Якщо шкірка має чорні плями або виглядає зморщеною, це тривожний дзвіночок. Такий авокадо не варто купувати, швидше за все, він вже почав псуватися.
РекламаЩе один спосіб перевірити якість — легенько натиснути на фрукт. Якщо він занадто м’який і під пальцями залишаються вм’ятини, авокадо, ймовірно, перезріло. А перезрілий фрукт може мати неприємний смак і навіть стати джерелом токсинів.
Тепер про вміст, тобто серединку. Коричневі плями є явною ознакою, що фрукт зіпсований. Такі ділянки можуть з’являтися через неправильне зберігання або тривале транспортування. Вони не лише псують смак, але й можуть свідчити про початок гниття.
РекламаТакож уникайте авокадо, яке має кислий або неприємний запах. Це ознака того, що фрукт вже почав розкладатися.
Раніше видання розповідало, які мандарини не можна купувати.