Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 314 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 16 200+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 200+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 400+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Треба знати кожному: ці овочі стають отрутою під час смаження

чим небезпечна смажена картопля

Є інші безпечні способи приготування цих овочів, які не несуть загрози для організму. Якщо часто вживати їх у смаженому вигляді, то це може призвести до негативних наслідків.

Смачна та запашна смажена картопля — улюблена страва багатьох. Чи не кожен знає, що вона шкідлива для фігури, однак не тільки. Так само і смажені баклажани, які у сезон дуже популярні. Однак і вони не несуть користі у такому вигляді.

ВІДЕО ДНЯ

Експерти кажуть, що у смаженому вигляді ці два овочі виділяють токсини, які можуть призвести до отруєння.

Читайте також:
Закушувати горілку можна не всім: які продукти зроблять тільки гірше
Реклама

Чим шкідлива смажена картопля

Якщо готувати картоплю таким способом чи у фритюрі, як багато хто полюбляє, то утворюється отруйна речовина — акриламід. Всесвітня організація охорони здоров’я визнала цю речовину канцерогенною. Чим більша кількість олії, в якій картопля смажиться, тим більше акриламіду виділяється.

Це може призвести до розвитку онкологічних захворювань, запальних процесів у організмі та хвороб нервової системи.

Реклама

Щоб акриламід не виділявся, картоплю краще запікати чи варити. У такому вигляді вона смачна та більш корисна.

Чим шкідливі смажені баклажани

Баклажани містять природний токсин соланін, який під час смаження збільшується у декілька разів. Надлишок соланіну може призвести до розладів шлунку, нудоти, слабкості та запаморочення. У такому випадку баклажани краще вимочувати у солоній воді перед приготуванням.

Загалом краще уникати смажених страв, не зловживати ними. Краще надавати перевагу більш корисним варіантам приготування овочів.

Реклама

А для більшої користі читайте, які продукти радять вживати дієтологи, щоб зберегти молодість.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно