Треба знати кожному: ці овочі стають отрутою під час смаження

Є інші безпечні способи приготування цих овочів, які не несуть загрози для організму. Якщо часто вживати їх у смаженому вигляді, то це може призвести до негативних наслідків.
Смачна та запашна смажена картопля — улюблена страва багатьох. Чи не кожен знає, що вона шкідлива для фігури, однак не тільки. Так само і смажені баклажани, які у сезон дуже популярні. Однак і вони не несуть користі у такому вигляді.
ВІДЕО ДНЯЕксперти кажуть, що у смаженому вигляді ці два овочі виділяють токсини, які можуть призвести до отруєння.
РекламаЧим шкідлива смажена картопля
Якщо готувати картоплю таким способом чи у фритюрі, як багато хто полюбляє, то утворюється отруйна речовина — акриламід. Всесвітня організація охорони здоров’я визнала цю речовину канцерогенною. Чим більша кількість олії, в якій картопля смажиться, тим більше акриламіду виділяється.
Це може призвести до розвитку онкологічних захворювань, запальних процесів у організмі та хвороб нервової системи.
РекламаЩоб акриламід не виділявся, картоплю краще запікати чи варити. У такому вигляді вона смачна та більш корисна.
Чим шкідливі смажені баклажани
Баклажани містять природний токсин соланін, який під час смаження збільшується у декілька разів. Надлишок соланіну може призвести до розладів шлунку, нудоти, слабкості та запаморочення. У такому випадку баклажани краще вимочувати у солоній воді перед приготуванням.
Загалом краще уникати смажених страв, не зловживати ними. Краще надавати перевагу більш корисним варіантам приготування овочів.
РекламаА для більшої користі читайте, які продукти радять вживати дієтологи, щоб зберегти молодість.